Van'da 215 kadın vatandaşa KADES uygulama

TAKİP ET

Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından Van Kalesi Parkı'nda 215 kadın vatandaşa Kadın Destek (KADES) uygulamasının tanıtımı yapıldı.

Van İl Jandarma Komutanlığı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında kadın vatandaşlara yönelik şiddetin her türlüsünü engellemek amacıyla eğitim, bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarını büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmektedir.

Bu bağlamda, Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından Van Kalesi Parkı'nda 215 kadın vatandaşa Kadın Destek (KADES) uygulamasının tanıtımı yapıldı. KADES uygulamasının kullanımı, cep telefonlarına yüklenmesi ve Kadına Şiddetle Mücadele konusunda bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri verildi. Ayrıca, 'Kadına El Kalkamaz' sloganıyla uyumlu olarak 345 erkek vatandaşa da bilgilendirme faaliyetleri düzenlenerek farkındalık oluşturuldu.

Van İl Jandarma Komutanlığı, toplumun her kesiminde kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu bilinciyle, kadınların güvenliğini sağlamak ve onları şiddetten korumak adına etkili çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Bu faaliyetler, toplumsal farkındalığın arttırılmasına katkı sağlayarak, kadınların haklarına saygı gösterilmesi ve güvende hissetmeleri için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.