VANLI KUYUMCULARDAN ALTIN AÇIKLAMASI

TAKİP ET

Van'da 22 ayar altınların artık yerini 8 ayara bıraktığını dile getirerek artıştan yakındılar...

Van’ın İpekyolu ilçesi cumhuriyet caddesi ve sanat sokağında Tubittum news muhabiri Ebru İŞGÖR tarafından bugün öğle saatlerinde yapılan röportajda altın fiyatlarındaki artış Van’daki kuyumculara soruldu.

Kuyumcular: altın fiyatlarındaki yükseliş müşteriyi zor durumda bırakıyor." Artık eskisi gibi değil insanlar fiyatlardan dolayı alamıyor."dedi

Fiyatlardaki yükselişin müşteriyi tedirgin ettiğini dile getirdi. Müşterinin alım gücünün olmadığını, artışın hem müşteriyi hem de kuyumcuları etkilediğini ve altın alımlarının yarı yarıya düştüğünü, daha önceden alınan 22 ayar altınların artık yerini 8 ayara bıraktığını dile getirerek artıştan yakındılar.

Kiralık altın talebini sorduğumuzda ise; güven probleminden dolayı kimse altın kiralamıyor. Altın kiralama biraz sıkıntılı çünkü altın kiralama işlemi için bile en düşük fiyat 50 bin lira en ufak bir sorunda veya oluşabilecek aksilikte iki tarafta mağdur oluyor.

Fiyat artışının düğün sezonuna gelmesiyle birlikte çok fazla talep olmadığını insanların alım gücünün son dönemlerde fazlaca düştüğünü dile getirdiler...

İnsanlar yatırım için altın alıyor alış satış fiyatları arasında çok fazla fark olması hem bizim açımızdan hem de müşteri açısından kötü, toplu biçimde alınan altınların kısa bir süre sonrasında bozduklarında zarar ediyorlar.

Uzun vadede düşüşün olmayacağını söyleyen kuyumcular: Altın fiyatlarındaki saniyelik oynamalar yüzünden net bir şey söyleyemiyoruz ifadelerini vurguladı.

VAN - Ebru İşgör

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van Kuyumcu Altın