Van'da 3 ortak kardeşlerden Rua World Hotel yatırımı

TAKİP ET

VAN - Van'da misafirlere kapılarını açan 3 ortak kardeşler, Van ve ulusal basınla bir araya gelerek Rua World Hotel yatırımı hakkında bilgiler aktarıldı.

Van Gazetesi Haber Ajansı | Van’da 3 kardeş tarafından açılan Rua World Hotel sahipleri; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İhsan Rua, Muzaffer Rua, Suat Rua, Van ve ulusal basına bir araya gelerek tanışma gerçekleştirdi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. İhsan Rua,  Rua World Hotel hakkında Van’a bilgiler aktardı. 3 Kardeş ile oteli kurduklarını ve bu otelin sadece otel olarak değil, cafe alanlarının da olduğunu belirtti.



Bir butik otel tarzında kaliteli ve nezih ortamda misafirleri ağırlayan Rua World Hotel’in içerisinde tam teşekkürlü çalışmalar göz önüne serildi. Pandemi kurallarını uygun davranıldığı ve kalite ve hijyen kuralları kapsamında tam teşekkürlü otel ile misafirlerinin rahat edeceği ortam hazırlandığı konuşmalarda yer aldı.

İşletme sahiplerinden biri olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. İhsan Rua şu konuşmalara yer verdi:" Otelimiz, 40 odalı ve 105 yatak kapasitesi var. Teras restoranı ve lobi barı bulunmakta. Toplantı salonu, fitness salonu olan bir otel olarak tasarladık. Konsept olarak Van’da olmayan bir konsept ile otelimizi dizayn ediyoruz.



Kentte 4-5 yıldızlı oteller var ama öne çıkan bir butik otel çok yok. Bizim de amacımız bir butik otel oluşturmak. Altyapımızı buna göre yaptık. Umuyoruz ki misafir edeceğimiz herkesin rahat ve keyifle kalacağı bir otel olacak.

Van’a yakışan bir tesis için kolları sıvadık. Sonuçda da Rua World Hotel’i inşa ettik. İnşallah bu otel gençlerimize iş kapısı, bizler için de gurur duyulacak bir yatırım olur. Vanlıyım, 20 yıldan bu yana da Van’da kadın doğum uzmanı olarak hizmet veriyorum.



Memleketimizde bazı eksiklikleri gördük ve imkanları değerlendirmek istedik. Otel sektörünün sıkıntı yaşandığı bir süreçte olduğumuzun farkındayız, riskli bir karardı ama bazı kararlar alırken risk de almak gerekir. Bazı durumlarda da konjonktürel olarak bakmamak lazım. Uzun vadeli olarak yatırımı düşünmek lazım. 

Bir de yaptığınız işin kalitesi iyiyse bu uzun vadede yine katkı sağlayacaktır. Bizim bu otel projemiz de uzun vadede kalitesiyle kendimizi ispat edeceğimize ve bu kente fayda sağlayacağımıza inanıyorum.

Otelin açılışı noktasında 14 kişi ile başladık, hizmet akışı ile birlikte bu sayıyı artıracak ve istihdama daha çok katkı sağlayacağız. Bizim hedef kitlemizin içinde daha çok kaliteli müşteri var. Yani planlamayı yabancı turiste ya da misafire göre değil, yerli turistimizi ağırlayacak şekilde yaptık. Bu anlamda gerekli alt yapıyı da oluşturduk. Güvenli turizm sertifikamızı da aldık. Bu anlamda güvenle kalınacak bir oteliz aynı zamanda. Bu yönüyle sadece kapının açık olup olmadığına dayanarak bir süreç yürütmeyeceğiz."dedi.



Van’da otelcilik alanında 20 yıllık deneyim sahibi olan otel müdürü Hikmet Çakır, otelin detaylarını ve Van için kaliteli yatırım olduğunu ifade ederek, otel hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER – 0544 409 0328 - iRAN - IRAK - TÜRKİYE

 

rua world hotel op.dr. i̇hsan rua van haber otel hikmet çakır muzaffer rua ihsan rua