Van'da 300 Evin Bulunduğu Köyde Sağlık Ocağı Yok

TAKİP ET

İpekyolu Karakoç köyü sakinleri sağlık, eğitim,ulaşım ve iş imkanı gibi birçok zorlukla mücadele ediyor. Bu zorlukları hem orada yaşayan hem de orada öğretmenlik yapan Zeynep Değer Van Gazetesine anlattı.

 
Köy hayatının her alanda oldukça zor olduğunu söyleyen Zeynep Değer, yaşadıkları bunca zorluklara rağmen buradaki  insanların,  aile ve komşuluk ilişkilerine çok önem verip değerlerini koruduğunu ifade etti.
 Zeynep  Değer:" İpekyolu Karakoç köyünde oturuyorum. Köyümüz merkeze 36 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen belediye servisleri yok ve merkeze gidiş gelişler cep yakıyor. Köyde  yaklaşık 250-300 arası ev bulunmaktadır. İnsanların geçim kaynağı   hayvancılık. 18 - 40 yaş arası erkekler  inşaat vb. İşlerde çalışmak için büyükşehirlere veya yabancı ülkelere giderler. Kimisi ailesini kendisiyle götürür kimisi 7-8 ay kadar gurbet ellerde çalışır . Köyümüz bu yıl geçen  veya geçmiş yıllara göre kış mevsimini iyi geçiriyor. Kar yok bu yüzden yollar kapanmıyor  ulaşımda sıkıntı yaşamıyoruz . Soğuk havalarda evlerini ısıtmak için tezek veya kömür kullanırlar. Her ne kadar insanlık öldü densede bizim burda insanlar aile ve komşuluk ilişkilerine çok önem verip değerlerini korurlar. Eskiden köyümüzün büyükleri kız çocuklarının okumasını ayıp görüp okutmazlardı ama şimdi kız çocuklarının eğitimine çok önem verirler.  Köyde yaşamanın iyi yönleri olduğu gibi zor yönleri de var. Örneğin Sağlık ocağı yok hafta da bir karşı köyün doktorları üç saatliğine gelir tüm köy halkı bütün sağlık sorunlarını o üç saate sığdırmaya çalışır."diyerek köy halkı olarak eksiklerinin giderilmesini rica etti. 




van gazetesi/özel haber
Sevda Yetkin 
Hikmetullah Yetkin
Nuray Kaçmaz
Eyşan Yüzgeç


300 evin bulunduğu köyde sağlık ocağı yok van gazetesi ulaşım eğitim sağlık sağlık ocağı köy karaköç köyü karakoç ipekyolu zeynep değer değer kilometre soğuk hava hayvancılık inşaat gurbet aile büyükşehir yabancı ülke ülke yabancı yol servis belediye serv