Van'da 4 çete üyesi 1 şahısa işkence çektirdi, Fidye istedi

TAKİP ET

Van ilinde 1 şahıs çeteler tarafından rehin alınarak işkenceye maruz bırakıldı. JASAT tarafından derin araştırma sonucu 4 şahıs tutuklandı.

İstanbul’a geçmek için Van’a gelen Afganlı göçmenlerin, çeteler tarafından rehin alınarak işkenceye maruz bırakıldığına yönelik alınan ihbar üzerine Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Yağma, Göçmen Kaçakçılığı Yapma ve Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma suçluları için Suç Araştırma Timleri (JASAT), çalışma başlattı.

Ailelerin kaçak statüsünde bulundukları için sınır dışı edilme korkusuyla adli makamlardan yardım isteyemeyeceğini değerlendiren çete üyeleri Göçmenlerin telefonlarını kullanarak, çektikleri işkence videolarını ailelerle paylaşarak rehineleri serbest bırakmak için ailelerden fidye istedi.

Suç Araştırma Timleri (JASAT)’nin titiz, teknik ve fiziki takibi sonucu 4 çete üyesinin adresleri tespit edilerek, düzenlenen operasyon sonucu yakalanan çete üyeleri ifadelerinin alınmasına müteakip adli makamlarca tutuklanarak Van M tipi Kapalı Cezaevine teslim edildi.

 

Van haber , Van Gazetesi 

Rehin Van haber Van Fidye JASAT Çete