Van'da 40 hane 300 nüfuslu mahalle daha giriş çıkışları yasaklandı

TAKİP ET

Van'ın Gürpınar İlçesi Taşdöndüren Mahallesinden  Hastane başvuran şahsın yapılan koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkınca mahallede sağlık ekipleri tarafından tarama ve testler yapıldı. Bu testlerden de 1 kişinin daha Covid-19 testi pozitif çıktı.

Van’ın Gürpınar İlçesi Taşdöndüren Mahallesinden  Hastane başvuran şahsın yapılan koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkınca mahallede sağlık ekipleri tarafından tarama ve testler yapıldı. Bu testlerden de 1 kişinin daha Covid-19 testi pozitif çıktı.

Van Valiliğinden gelen açıklamaya göre, “İlimiz Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesinde ikamet eden ve kalp krizinden vefat eden akrabalarının  09.05.2020 tarihindeki cenazesinin defin işlemine katılan Erdemir ailesinden 3 kişi  ikamet ettikleri Gürpınar İlçesi Taşdöndüren mahallesine döndü.

17.05.2020 tarihinde aynı aileden aynı ikamette oturan Erdemir ailesinden 1 kişi rahatsızlanarak hastaneye başvurdu.

Hastane başvuran şahsın yapılan koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkınca mahallede sağlık ekipleri tarafından tarama ve testler yapıldı. Bu testlerden de 1 kişinin daha Covid-19 testi pozitif çıktı.

Bunu üzerine Gürpınar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, 40 hane 300 nüfuslu Taşdöndüren Mahallesinde karantina kararı alarak giriş çıkışları yasakladı.”dedi.
 
Van Gazetesi – Van haber – 0544 409 0328

 

gürpınar van güncel van haber son dakika covit-19 koronavirüs taşdöndüren