42 FARKLI DOSTADAN YARGILANAN ŞAHIŞ, VAN'DA 17 KİŞİYİ DAHA DOLANDIRDI

TAKİP ET

Van'da 42 dosyadan aranan nitelikli dolandırıcılar; 17 Farklı Dolandırıcılık Eylemi gerçekleştirdiği ve bu eylemler neticesinde 42.400.00TL maddi menfaat elde ettiği tespit edildi. Detaylar...

ASAYİŞ VAN HABER - Van il emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan açıklamada; Bilişim Sistemlerinin, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle “Nitelikli Dolandırıcılık (TCK.158/1-f)” suçu kapsamında yapılan çalışmalarda; Sosyal medya platformları üzerinden piyasa değerinin altında ürün sattığı yönünde (telefon, bilgisayar, elektronik eşya vb.) paylaşımlar yaparak ödeme almasına rağmen herhangi bir ürün veya hizmette bulunmayan şahısların, ilimiz genelinde 17 Farklı Dolandırıcılık Eylemi gerçekleştirdiği ve bu eylemler neticesinde 42.400.00TL maddi menfaat elde ettiği tespit edildi.


Konu ile ilgili Van merkezli 2 ayrı ilde başlatılan Eş Zamanlı Operasyon kapsamında Nitelikli Dolandırıcılık suçundan 42 farklı dosyadan arama kaydı bulunan 3 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, çıkarıldıkları adli makamlarca 2 şahıs tutuklandı cezaevine teslim edildi.

Van Gazetesi
 

Dolandırıcı Van Haber