Van'da 5,4 büyüklüğündeki deprem ardından yaralar sarılıyor

TAKİP ET

Van'da 25.06.2020 Perşembe günü saat: 13'te meydana gelen Van Özalp, Saray'da 5,4 büyüklüğündeki deprem ardından yaralar sarılmaya başlandı.

Van Valilisi Mehmet Emin Bilmez , AFAD, Sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve vatandaşların yardımıyla Van’da 25.06.2020 Perşembe günü saat: 13’te meydana gelen Van Özalp, Saray’da 5,4 büyüklüğündeki deprem ardından yaralar sarılmaya başlandı.

Gece saatlerinde çadırlar kuruldu, yemekler verildi ve ihtiyaç sahiplerine yardımlar edildi.

Van’da hasar görev evler için Van Valisi harekete geçtiğini ve bunun yanı sıra vatandaşların daha rahat etmesi için onların ihtiyaçlarını giderdiklerini belirtti. 


Dünden bugüne Van Depremi açıklamaları: 

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez
“Valimiz Mehmet Emin Bilmez, İl jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Afad Müdürü Osman Uçar ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı, depremin etkili olduğu mahallelerde ilk olarak helikopterle incelemelerde bulundu. Merkez üssü Özalp ilçemiz olan 5.4 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun. İlk belirlemelere göre herhangi olumsuz bir durum yok, ekiplerimiz mahallelerde taramalarını sürdürüyor. “

Süleyman Soylu;
“Van’da 13.03’de meydana gelen 5.4 büyüklüğünde depremde Özalp merkezde yapılan ilk taramalarda hasar gözükmüyor Köyler de taranıyor Şu ana kadar köylerden sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı var Gelişmeler Van Valiliği ve AFAD Başkanlığımızca kamuoyuna bildirilecektir”

Türk Kızılayı
“Gürpınar ilçesi Elaçmaz köyünde depremden etkilenen vatandaşlarımız için ikram araçlarımız hizmet vermeye devam ediyor. Özalp ilçesi depreminden etkilenen Gürpınar ilçesi Elaçmaz köyünde çorba dağıtımı devam ediyor.”

Afad Van
“Arama ve Kurtarma ekiplerimiz depremde hasar gören Gürpınar/Elaçmaz mahallesinde gerekli güvenlik önlemlerini alarak saha çalışması gerçekleştiriyorlar.”

Fatih Sayar
“Elaçmaz mahallemiz bizi korkuttu. Şükürler olsun can kaybı yok. Maddi hasarlar için ise devletimiz her zaman vatandaşının yanındadır.”

VAN GAZETESİ ÖZEL HABER – 0544 409 03 28


 

van depremi vanda deprem van maske zorunluluğu olan iller van deprem van son dakika deprem vanda deprem son dakika van deprem son dakika van da deprem bu hafta sokağa çıkma yasağı vanda son dakika vanda son dakika deprem van özalp son dakika van depremi v