Van'da 5 bin köpeğe kuduz aşısı

TAKİP ET

Van ili genelinde 5 bin köpeğe kuduz aşısı yapıldı. yaralı, bitkin ve hasta durumdaki sokak hayvanları tedavi altına alındı.

Türkiye'nin diğer illerinde kuduz hayvanların vatandaşlara ısırması ve Van ilinde aynı vakalarla karşılaşması sonrasında Van Büyükşehir Belediyesi Van ilinde harekete geçerek, sokak hayvanlarına kuduz aşısı yaptırdı.


Artan kuduz vakaları nedeniyle çalışmalarını üst seviyeye çıkaran belediye Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Van ve İlçelerinde Sokak hayvanlarına yönelik aşılama çalışması başlattı. 


Aşısı yapılan köpekler tekrar bulundukları alana bırakılırken köpeklere ayrıca zonnoz, iç ve dış parazit aşıları da yapılıyor. Çalışma ile birlikte il genelinde ki 5 bin köpeğe kuduz aşısı yapılırken yaralı, bitkin ve hasta durumdaki sokak hayvanları ise merkeze getirilip tedavi edildi.


Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi “Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olarak aşılama çalışmalarını yıl boyunca rutin olarak sürdürüyoruz. Yine merkezimizde sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma, mikroçip, küpe, cerrahi operasyonlar yapılıyor. Artan kuduz vakalarıyla da birlikte de çalışmalarımıza hız verdik.  Şimdiye kadar 5 bin sokak köpeğine kuduz aşısı yaptık.  Aşılama çalışmamız sıkı bir şekilde devam ediyor” dedi.
 

Van Gazetesi , Van Haber

Van Haber Köpek Kuduz Aşısı Adil Allahverdi Hayvan Van