VAN'DA 5 KAYMAKAM 1 GENEL SEKRETER DEĞİŞTİ

TAKİP ET

Van ilinde Erciş, Özalp, Saray, Gürpınar, İpekyolu kaymakamları ile Van Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri de değişti.

Van ilinde Erciş, Özalp, Saray, Gürpınar, İpekyolu  kaymakamları ile Van Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri de değişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararında, birçok kaymakam ve vali yardımcısı yeni görev yerlerine atandı; 42 ilin jandarma komutanı değişti.

İçişleri Bakanlığı görevine Süleyman Soylu’nun ardından Ali Yerlikaya’nın getirilmesiyle bürokrasideki değişim devam ediyor. Ağustos başından itibaren yayımlanan emniyet ve valiler kararnamesi ile TSK atamalarını bu kez kaymakamlık atamaları takip etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 24 Ağustos gece yarısı yayımlanan atama kararıyla onlarca kaymakam ve vali yardımcıları ile jandarma komutanlarının görev yeri değişti. İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli ile İller Bankası Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Yüzer, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına atandı. Van ilinde ise birçok ilçe kaymakamı değişti.


VAN'DA GENEL SEKRETER DEĞİŞTİ
Van Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Teftiş kurulu başkanlığı mülkiye müfettişi olarak seçildi.

Özalp Kaymakamı Muhammet Emin Nasır, Bilge teknolojileri genel müdürlüğü şube müdürlüğüne, Erciş Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu, Ankara Kızılcahamam kaymakamlığına, Saray Kaymakamı Yunus Ataman Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamlığına atandı.

DİYARBAKIR KADIKÖY KAYMAKAMI, VAN İPEKYOLU...
Diyarbakır Kadıköy kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman, Van İpekyolu kaymakamlığına atandı. İhsan Emre Aydın, Yozgat Sorgun Kaymakamlığına atandı.

ABDÜLKADİR UMUT KASMAN KİMDİR?

Kaymakam Abdulkadir Umut KASMAN 1983 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlköğrenimini Muş’ta, ortaöğrenimini de Antalya’da tamamlayan KASMAN, 2005 yılında Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu.

2012 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Burdur Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti.

Adaylık süresince sırasıyla; Burdur ilinde merkez stajını, Balıkesir-Susurluk, Şanlıurfa-Ceylanpınar ilçelerinde kaymakam refikliği stajını, Balıkesir-Savaştepe ve Susurluk ilçelerinde teftiş stajını tamamladı.

Yurt dışı stajı çerçevesinde 1 yıl süreyle gönderildiği İngiltere’de “ University of Liverpool” da yabancı dil eğitimi aldı. Dil eğitiminin yanı sıra İngiltere’nin yönetim yapısı üzerine çeşitli kamu kurumlarında incelemelerde bulundu.Yurtdışı dönüşüne müteakip Rize İli Kalkandere İlçesinde kaymakam vekilliği stajında bulundu.

Ardından 2016-2018 tarihleri arasında Ordu İli Gürgentepe İlçesi Kaymakamlığı.2018-2020 tarihleri arasında Sinop ili Saraydüzü Kaymakamlığı görevini ifa etti. Bu görevi yürütürken 13.07.2020 tarihli ve 2020/362 Karar sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile ilçemiz kaymakamlığına atanan Kaymakam Abdulkadir Umut KASMAN, 30.07.2020 tarihinde ilçemizdeki görevine başlamıştır.

 

Kocaköy Kaymakamımız Abdulkadir Umut KASMAN, evli ve bir çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Van Gazetesi - Van Haber - Vanhaber

TAM LİSTE...

TIKLAYINIZ

 

Van kaymakam vanhaber jandarma İpekyolu Özalp Erciş Saray Gürpınar