Van'da 540.243 TL idari para cezası yazıldı

TAKİP ET

Van İl Jandarma Komutanlığı, 6-12 Kasım tarihlerinde gerçekleştirdiği yoğun trafik denetimleri ve eğitim programlarıyla, vatandaşların can ve mal güvenliğini artırmaya yönelik önemli adımlar attı.

Trafik kurallarına uymayan sürücülere ciddi cezalar verilirken, uyuşturucu kullanımıyla mücadelede de etkin bir rol üstlenildi. 'Huzurunuz, Mutluluğumuzdur' parolasıyla hareket eden Van İl Jandarma Komutanlığı, güvenli seyahat için azimle çalışmalarını sürdürecek.

1.147 Yol Kullanıcısına Trafik Güvenliği Eğitimi Verildi


Jandarma Trafik timleri, toplamda 1.147 yol kullanıcısına trafik güvenliği eğitimi sağladı, bu sayede sürücülerin bilinç düzeyini artırmayı hedefledi.

273 Okul Servis Aracı Şoförüne Trafik Güvenliği Eğitimi Verildi:
Özellikle okul servis araçlarıyla ilgili trafik güvenliği önlemlerini artırmak adına 273 şoföre özel eğitim verildi.

513 Öğrenciye Trafik Güvenliği Eğitimi Verildi:
Geleceğin sürücüleri olan öğrencilere, 513 öğrenciye trafik güvenliği eğitimi sunuldu.

Trafik Denetimlerinde Elde Edilen Sonuçlar:


13.907 araç kontrol edildi, 297 sürücü ve araca 540.243 TL idari para cezası uygulandı, 63 araç trafikten men edildi. Bu sayede trafik kurallarına uymayan sürücülerle etkin bir mücadele yürütüldü.

Uyuşturucu Kullanımıyla Mücadele:


Trafik Jandarmaları, toplumsal bir sorun olan uyuşturucu kullanımıyla mücadelede ön saflarda yer aldı. Uyuşturucu Tespit Cihazları (Amfetamin, Morfin, Eroin, Esrar, Psikiyatrik İlaçlar, Metanfetamin, Kokain vb.) kullanılarak yapılan denetimlerle uyuşturucu/uyarıcı madde etkisinde araç kullanımı önlenmeye çalışıldı.

 

 

 

 

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

 


 

 

van jandarma ceza van haber