VAN'DA 600 BİN LİRALIK İŞLETMEYİ YIKTILAR - Van haber - vanhaberleri

TAKİP ET

Vanhaber - Van haberleri / 'İpekyolu Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları neticesinde mülkiyeti Tekel Genel Müdürlüğü'ne ait olan ve daha önce Van Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından korunma altına alınan tescilli Eski Tekel Binası arazisi üzerinde inşa edilen kaçak yapının alınan mahkeme kararı çerçevesinde yıkımına karar verildi.' haberi bize geldi. Bizlerde bu konu kapsamında derin araştırmalar yaparak sizlere sunmak istedik.

VAN HABER - VAN HABERLERİ -  'İpekyolu Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ortak çalışmaları neticesinde mülkiyeti Tekel Genel Müdürlüğü’ne ait olan ve daha önce Van Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından korunma altına alınan tescilli Eski Tekel Binası arazisi üzerinde inşa edilen kaçak yapının alınan mahkeme kararı çerçevesinde yıkımına karar verildi.' haberi bize geldi. Bizlerde bu konu kapsamında derin araştırmalar yaparak sizlere sunmak istedik.
 
'Tekel binası sahibi benim' diyen Mesih Arslan'a ve İpekyolu belediyesine Van Gazetesi olarak bir takım soru sormak istiyoruz.
 
600 bin sermayeyi çöp ettiniz. Ruhsatı verdiniz. Sonra da iptal ettiniz. Yetmedi yıktınız.

Van'da "Tekel binası benimdir" diyen Mesih Aslan, belgelerinin olduğunu ve o arsada işletme açması için SR DÖNER ile anlaşmıştı.  Bu antlaşma sonrası orada iş yeri açacak Vanlı iş adamı Belediyeden gerekli evrakları almasına rağmen adı neden " KAÇAK YAPILAŞMA OLDU?" Siz daha önce bilmiyordunuz bu yer verilmez? Neden bu yatırıma müsaade ettiniz?

Yer sahibi Mesih bey, siz bu olayı neden işletme sahibi ile paylaşmadınız?
 
Sorularımıza gelecek olursak;
 
1. Madem yıkılacaktı neden ruhsat verildi?,
2. İşletme sahibi bunun bedelini verecek mi?,
3. Bu işletmenin zararını kim karşılayacak?,
4. Siz bu durumu bildiğiniz halde neden müdahale etmediniz?,
 

 
SR DÖNER işletme sahibinin verdiği bilgiye göre; dava sürecinin başlatacağını ve hakkını her daim avukatlarıyla arayacağını ifade etti. Bizlerde Van için ne gerekiyorsa yapacağımıza ve her zaman haklının yanında olacağımıza birde bu işi hassasiyetle takip edeceğiz.
 
 
Kimse kusura bakmasın. Bu konuda kimse darılmasın. Yanlışım varsa söyleyin.
 
VAN GAZETESİ
HABER: NURAN KAÇMAZ - SEVDA YETKİN

 
 
 
 


1. madem yıkılacaktı neden ruhsat verildi? 2. İşletme sahibi bunun bedelini verecek mi? 3. bu işletmenin zararını kim karşılayacak? 4. siz bu durumu bildiğiniz halde neden müdahale etmediniz? vanhaber vanhaberleri sondakika van van tekel binası tekel bina