Van'da 633 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

TAKİP ET

Kentte dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle 633 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Van Büyükşehir Belediyesi, 250 araç ve 650 personelle yolların açılması için çalışma başlattı. Gürpınar ilçesinin Kırkgeçit bölgesinde çalışmalarını sürdüren ekipler, grup yollarında karın yanı sıra tipiyle de mücadele ediyor. 

Van'ın Başkale ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. 2 bin 400 rakımlı Türkiye’nin en yüksek yerleşim yerlerinden biri olan Başkale ilçesinde kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. 

Büyükşehir Belediyesi kent genelinde 250 araç ve 650 personelle karla mücadele çalışması yürütüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı karla mücadele ekipleri, etkili olan kar yağışının ilk anından itibaren şehir merkezinin yanında kırsal bölgelerde de harekete geçti. Kar yağışının etkili olduğu Gürpınar ilçesine bağlı Kırkgeçit bölgesinde geceden bu yana çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, mahalleye bağlı grup yollarında da kar ve tipiyle mücadele ediyor. 

 

van yollar 633 yerleşim kapandı