Van'da 70 iş yeri yıkıldı – Dosya Sonucu sonrası Van Valisi imzayı attı

TAKİP ET

2000'li yılların hemen başında yapılan 70 adet işyerinin yıkımı için Van Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez talimat verdi.

Van haber - Van’da sebze ve meyve halinin bitişiğindeki metruk işyerleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin kent estetiği ile ilgili çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Soydan Kavşağı ile Sebze Hali Kavşağı arasındaki 2,5 kilometrelik alanda uygulayacak prestij caddenin yapımına başlamadan önce yıllardır kötü bir görüntüye neden olan sebze ve meyve halinin bitişiğindeki dükkanların akıbeti belli oldu.

Yapılan çalışma sonrasında bazıları halen kullanılan işyerlerinin boşaltılması yönünde tebligatlar yapıldı. Ardından da Fen İşleri Daire Başkanlığının gözetiminde işyerlerinin yıkımına bugün başlandı.

Yaklaşık 2 bin 500 metrekare olan alan kısa bir süre sonra başlayacak Soydan Kavşağı ile Sebze Hali Kavşağı arasındaki prestij cadde kapsamında yeşil alan olarak kullanılacak.
 

ASFALT ÇALIŞMALARIDA BİR YANDAN DEVAM EDİYOR - HABER

Van Büyükşehir Belediyesi, Doğu Caddesi başta olmak üzere kentteki birçok cadde ve sokakta asfalt tamir, bakım ve onarım çalışması başlattı. 

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan 2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında çalışmalarını hızlandıran Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı 70 personel ve 16 araçla Doğu Caddesi, Selimbey Mahallesi Yunus Sokak ve Eminpaşa Mahallesi Kaptan Sokakta asfalt onarımı ve kaldırım tamir çalışması yürütüyor. 

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çalışmalara başlayan ekipler, yaya ve araç trafiğinin olmamasından dolayı işlerini daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapabiliyor.

Mesai gözetmeksizin yürütülen çalışmalar yarın da devam edecek.

Van Gazetesi – 0544 409 0328


 

van haber son dakika van van haber van haberleri van sebze hali 70 iş yeri van valisi mehmet emin bilmez iş yerleri yıkıldı van büyükşehir belediyesi doğu caddesi sebze hali kavşağı fen İşleri daire başkanlığı 2 bin 500 metrekare soydan kavşağı sebze hali