VAN'DA 8 KULVARLI ATLETİZM PİSTİ HİZMETE AÇILDI

TAKİP ET

Van İpekyolu Belediyesi'nin prestijli projelerinden olan Atletizm Pisti hizmete açıldı.

Van İpekyolu Eskişehir Mahallesi'nde 14.813 m² taban alana kurulan 8 kulvarlı pist, gençlerin sporla buluşması ve sportif faaliyetlere teşvik edilmesi amacıyla önemli bir adım atıyor. Pist, çeşitli atletizm branşları için özel olarak tasarlanmış alanlara sahiptir.

Bu özel pistte;

1 adet sırıkla atlama alanı,
2 adet uzun 3 adım atlama alanı,
2 adet disk ve çekiç atma alanı,
2 adet gülle atma alanı,
1 adet su engelli atlama alanı,
1 adet cirit atma alanı bulunmaktadır.

Merkez ilçe olması ve genç nüfusun yoğunluğu, gençlerin spora olan ilgisini artırmak ve sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek için önemli bir avantaj sunmaktadır. Bu atletizm pisti, gençlerin sporu keşfetmeleri ve yeteneklerini geliştirmeleri için ücretsiz bir platform sağlamaktadır.

İpekyolu Belediyesi, gençlerin boş zamanlarını değerlendirmeleri, sağlıklı bir yaşam sürmeleri ve geleceklerine sağlam adımlarla ilerlemeleri için bu projeyi hayata geçirerek önemli bir rol üstlenmektedir. Gençlerin spor, eğitim, kültür, sanat ve bilim alanlarında gelişmelerini desteklemek, onları daha başarılı bireyler olarak yetiştirmek amacıyla yapılan bu yatırım, geleceğe yapılmış bir değerli katkıdır. İpekyolu Belediyesi'nin gençlerin potansiyelini keşfetmelerine ve geliştirmelerine yönelik bu çabaları, toplumun daha sağlıklı ve bilinçli bir şekilde gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

İpekyolu Belediyesi’nin prestijli projelerinden olan Atletizm Pisti hizmete açıldı.
Eskişehir Mahallesi’nde 14.813 m² taban alana kurulan 8 Kulvarlı Pistte; 1 Adet Sırıkla Atlama Alanı, 2 Adet Uzun 3 Adım Atlama Alanı, 2 Adet Disk Ve Çekiç Atma Alanı, 2 Adet Gülle Atma Alanı, 1 Adet Su Engelli Atlama Alanı, 1 Adet Cirit Atma Alanı yer alıyor.
Özellikle merkez ilçe olan ve genç nüfusun oldukça yoğun olduğu ilçede gençleri spora ve sportif faaliyetlere teşvik etmek amacıyla açılan atletizm pistinden spora ilgi duyan binlerce genç ücretiz olarak faydalanacak.
Gelecek nesillere yapılan yatırım, ülkenin geleceğine yapılmış bir yatırımdır. Gençlerin spor, eğitim, kültür, sanat ve bilim alanlarında yetişmesi ve çok başarılı olması için sayısız çalışmalar yürüten İpekyolu Belediyesi 8 Kulvarlı Atletizm Pisti projesini hayata geçirerek gençlerin boş zamanlarını sağlıklı ve verimli bir şekilde geçirmelerini hedefliyor.

Van vanhaber ipekyolu