Van'da 860 Koli Bozuk Ayrana El Konuldu!
Van'da bir işletmede yapılan denetimde son kullanma tarihi geçmiş ve bozulmuş 860 koli ayran tespit edildi. Ürünlere imha edilmek üzere el konuldu.
Van'da gerçekleştirilen gıda denetiminde, bir işletmede son kullanma tarihi geçmiş ve bozulmuş 860 koli ayran tespit edildi. Halk sağlığını tehdit edebilecek ürünlere el konulurken, ayranların imha edilmesi için işlem başlatıldı.
Van'da halk sağlığının korunmasına yönelik gerçekleştirilen denetimlerde dikkat çeken bir olay ortaya çıktı. Van Gölü Toptancılar Sitesi'nde faaliyet gösteren bir işletmede yapılan kontrollerde, son kullanma tarihi geçmiş ve bozulmuş toplam 860 koli ayran bulundu.
Denetim ekipleri, tüketim için uygun olmadığı belirlenen ürünleri tutanak altına alarak imha edilmek üzere el koydu.
860 KOLİ AYRAN TÜKETİCİYE ULAŞMADAN TESPİT EDİLDİ
İşletmede gerçekleştirilen kontroller sırasında ayranların son kullanma tarihlerinin geçtiği ve ürünlerde bozulma meydana geldiği belirlendi.
Yapılan incelemelerin ardından ekipler, toplam 860 koli ayranın tüketiciye ulaşmasını önlemek amacıyla gerekli işlemleri başlattı. Ürünlere ilişkin tespitler resmi tutanakla kayıt altına alındı.
BOZUK AYRANLAR İMHA EDİLECEK
Denetim sonucunda el konulan 860 koli ayranın, belirlenen atık merkezinde imha edileceği bildirildi.
İmha işleminin yetkili ekiplerin kontrolü ve gözetimi altında gerçekleştirileceği belirtildi. Böylece tüketim için uygun olmayan ürünlerin yeniden piyasaya sürülmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.
VAN'DA GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ DENETİM
Van'da gerçekleştirilen denetim, gıda güvenliğinin ve son kullanma tarihi kontrollerinin önemini bir kez daha gündeme taşıdı.
Yetkili ekiplerin müdahalesiyle tespit edilen 860 koli ayranın imha sürecinin tamamlanması beklenirken, tüketici sağlığını riske atabilecek ürünlerin piyasaya sunulmasının önlenmesi hedefleniyor.
Van - Van Haber - Van Haberleri - vanhaber - Van Gazetesi - van haber