Van'da 9 bin 987 öğrenciye, yüzme eğitimi

TAKİP ET

Öğrenciler olimpik havuzda yüzme öğreniyor, kütüphanesinde okuyor…

VAN'daki olimpik yüzme havuzunda, 9 bin 987 öğrenciye, yaz boyunca yüzme eğitimi verildi. Ulusal ve uluslararası yarışların yapılabileceği standartlardaki yüzme havuzunda eğitim gören öğrencilere, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla spor eğitmenleri tarafından kütüphane de oluşturuldu.

İpekyolu ilçesi Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde, 2012 yılında hizmete açılan 50 metre uzunluğu, 25 metre genişliği, 3 metre derinliği ve 2,5 metrelik 10 kulvarı bulunan olimpik yüzme havuzunda, yaz boyu farklı okullardan öğrencilere yüzme eğitimi veriliyor. Dünyanın en büyük sodalı gölü ve 3 bin 712 kilometrekarelik yüzey alanıyla da Türkiye'nin en büyük gölü olma özelliği taşıyan Van Gölü'nde, daha rahat yüzülmesi ve burada, zaman zaman meydana gelen boğulmalara karşı cankurtaranlık yapılmasına yönelik eğitimler veriliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projesi kapsamında, havuza gelen 5 ile 12 yaş grubu arası yaklaşık 9 bin 987 öğrenciye, haftanın 4 günü yüzme eğitimi veriliyor. 5 antrenör ve 7 cankurtaranın görev yaptığı olimpik yüzme havuzunda, kız çocukların yoğunlukta olduğu görüldü. Havuzda balıklama atlayıp yüzen öğrenciler de hem eğitim aldı hem de eğlendi.

 

YÜZME HAVUZUNDA KÜTÜPHANE KURULDU

 

'Kış Sporları' kapsamında, olimpik yüzme havuzunda 350 öğrenciye verilen yüzme eğitimi devam ediyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü katkılarıyla, spor dalları hakkında bilgi sahibi olunması için, yüzme eğitmenlerince kütüphane oluşturuldu. Öğrenciler, burada yüzme, basketbol, voleybol, hentbol ve tüm diğer spor branşlarıyla anatomi, fizyoloji ve antrenman bilgisi alanlarında bilgi edinebiliyor. Aileleriyle gelen öğrenciler, zaman zaman da zeka oyunları oynayıp becerilerini ortaya koyuyor.

 

'YÜZME BİLMEYEN KALMASIN'

 

Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van'da 'Yüzme bilmeyen kalmasın' projesi kapsamında 10 bine yakın çocuğa yüzme eğitimi verildiğini söyleyerek,"Bu eğitimler haftanın 4 günü veriliyor. Havuzumuz dolu dolu. Onlarca çocuğumuz antrenör ve cankurtaranlarımızın gözetiminde eğitimlerini alıyorlar. Ailelerimizin de ilgisi yüksek. Bu ilgiyi gören bakanlığımız, Sayın Bakanımızın riyasetinde Van'ımıza geçen aylarda açıklamış olduğu yatırım paketlerinde üç tane yüzme havuzu daha öngördüler. Şu an Erciş, Edremit ve Tuşbailçelerimizde bu havuzlarımızın inşaatları başlandı. İnşallah en kısa sürede bu üç yarı olimpik havuzumuzu da hizmete açarak, havuz sayımızı dörde çıkarıp, bu sayıları çok daha yukarılara çıkacağız. Bu yaz tatilinde Sayın Bakanımızın talimatıyla 3 tane de portatif havuz kurduk. Bu üç açık havuzda yaz aylarda yüzme eğitimi vereceğiz. 'Yüzme bilmeyen kalmasın' projesi bu havuz sayılarının artmasıyla beraber çok daha yukarılara tırmanacak. Van'da deniz avantajını da kullanarak bu havuzlarımızla beraber yüzme bilmeyen çocuğumuzu bırakmayacağız" dedi.

 

Olimpik yüzme havuzunda kurulan kütüphanede, çocukların kitap okuyup zeka oyunları oynadıklarını da ifade eden İnanç,"Pandemi süreci nedeniyle sınırlı sayıda çocuğumuzu parkurlara alabiliyoruz. Dolayısıyla tribünde sırasını bekleyen çocuklar sıkılmasın diye mini ölçekli bir kütüphane oluşturduk. Burada çocuklarımız kitap okuyup, zeka oyunları oynuyor. Çocuklarıyla birlikte gelen aileler de bu kütüphaneden faydalanıyor" diye konuştu.

Özel haber - Van gazetesi

'9 BİN 987 ÖĞRENCİYE YÜZME EĞİTİMİ VERDİK'

 

Yüzme antrenörü Nurşen Kırabalı ise 5 yıldır Van'da yüzme antrenörlüğü yaptığını, öğrencilerin yüzmeye karşı ilgilerinin yüksek olduğunu belirterek, "Bakanlığımızın yürüttüğü 'Yüzme bilmeyen kalmasın' projesi kapsamında çocuklarımıza yüzme eğitimi veriyoruz. Hafta içi 4 gün, hafta sonu da kış gruplarımıza bu eğitimleri veriyoruz. Buradaki amaç, Van Gölü, yöresel adıyla Van Denizi'nin bulunduğu kentte daha çok öğrenciye ulaşmak. 2021'de 9 bin 987 kişiye bu eğitimler hizmet veriyoruz. Hafta sonları da bizim kış spor okullarımız var. Önce temel eğitim veriyoruz ve bu çocukları kış spor okullarına taşıyarak, onları daha üst seviyeye taşımaya çalışıyoruz. Ülkemizde yüzme sporunun daha iyi yerle gelmesini amaçlıyoruz. Uluslararası düzeyde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek, çocuklarımıza daha iyi bir performans sağlamak için en iyisini vermeye çalışıyoruz. Havuzumuzda bir de spor kütüphanesi oluşturduk. Gençlik Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç'ın desteğiyle ve tüm havuz ekibimizin katkılarıyla spor kütüphanesi oluşturduk. Kendi katkılarımızla bunu başardık. Bu kütüphanede sadece yüzme sporuyla ilgili kitapler mevcut değil. Basketbol, voleybol, hentbol gibi birçok spor dalıyla ilgili kitaplar mevcut. Burada gelen öğrenci yüzmenin yanı sıra sporla ilgili merak ettiklerini bu kitaplarda okuyarak bilgi sahibi olabiliyor" dedi.

Yüzme kursuna gelen öğrenciler de kendilerine bu imkanı veren Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ve eğitmenlerine teşekkür etti.