Van'da 9 Enstrüman Çalan Sanatçı Serkan Şancı'nın Hikayesi

TAKİP ET

Van'ın sanatçısı Serkan Şancı, müziğe tutkusu ve Van'a olan bağlılığını Van haber gazetesi'ne anlattı.

Van'da müziğin büyülü dünyasına adım atan Serkan Şancı, 13 yıl önce bu coğrafyada profesyonel bir kariyere başladı. Haftanın yedi günü sahnelerde performans sergileyen, belediyenin açık alan konserlerini dolduran bir müzisyen ve sahne sanatçısı olarak, Serkan Şancı'nın hikayesi sadece bir müzik kariyerinin ötesinde. Röportajında, Serkan Şancı, müziğe olan tutkusunu, Van'a olan bağlılığını ve sanatın topluma katkısını anlatıyor. İşte Van'ın müzik sahnesindeki bu önemli figürün kendi ağzından hikayesi Van Haber Gazetesi'nde.

Serkan Bey, müzik kariyerinize olan yolculuğunuzu anlatır mısınız?

"9 ENSTRÜMAN ÇALABİLİYORUM"
Konservatuar mezunu ve müzisyen Serkan Şancı,"13 yıl önce Van'da profesyonel müzik kariyerime başladım. Haftada yedi gün, belediyenin açık alan konserlerinde sahne aldık. Ayrıca tiyatro oyunculuğuyla da ilgilendim ve Ekstra'dan tiyatro eğitimi aldım. Aslen Muş Varto'lu biriyim ve 7 yaşından beri bağlama çalıyorum. Müzik benim için özel bir yere sahip, ona aşığım diyebilirim. Şu an itibarıyla dokuz enstrüman çalabiliyorum ve birçok sanatçıya vokalistlik yapma fırsatım oldu. İstanbul Konservatuvarı mezunuyum."

İzmir'den Van'a nasıl geldiniz ve Van'da kendinizi nasıl hissettiniz?

"KENDİMİ VAN'A AİT HİSSEDİYORUM"
"İzmir'den Van'a aile nedeniyle geldim ve Van'da 13 yıl geçirdim. Van'a hızla uyum sağladım ve kendimi buraya ait hissettim. Van'ın kültürel dokusu ve insanları beni çekti. Her insanın aidiyet duygusu olduğunu düşünüyorum, ve ben Van'a ait hissettim."

Müziğe nasıl başladınız ve sanata bakış açınız nedir?
.
"ASLINDA POLİS OLMAYI DÜŞÜNÜYORDUM"
"Müziğe olan ilgim, mahallemizdeki bir arkadaşın bağlama çalmasını izlerken başladı. Bağlama kursuna gittim ve daha sonra Kül Sultan Kültür Merkezi'nden sertifikamı aldım. Mesleğe dönüşeceğini hiç düşünmemiştim, aslında polis olmayı düşünüyordum. Sanata gelince, kariyer hedeflerinin gerçekçi ve inandırıcı olması gerektiğine inanıyorum. Sanata gönül veren insanlar sabır gerektiren bir işle uğraşır, çünkü müzik farklı bir dil gibi bir şeydir ve öğrenmesi zaman alır. Sanat bir derya gibidir, ne kadar hırs yaparsanız o kadar başarılı olabilirsiniz."

Şu anda üzerinde çalıştığınız projeler nelerdir?

"FIRSAT BULAMADIM"
"Şu anda bir klip çalışması üzerinde çalışıyorum, ancak zaman bulmak biraz zor oluyor. Geçen sene yayınlanması planlanmıştı, ama fırsat bulamadık."

Sanatçı olarak topluma katkı sağlama görüşünüz nedir?

"İNSANLAR, BİR COĞRAFYANIN MÜZİĞİYLE MEMLEKETLERİNİ İFADE EDER"
"Sanatçılar toplumun aynasıdır ve topluma fayda sağlamalıdır. Gerçekten topluma bir şeyler katmayan kişiler, benim gözümde gerçek bir sanatçı değildir. Sanatçılar topluma katkıda bulunmalı, toplum için bir şeyler yapmalıdır. Bir coğrafyayı anlamak istiyorsanız, o coğrafyanın müziğine bakmalısınız, çünkü insanları müziğiyle ifade eder."

Sanatın geldiği nokta ve sosyal medyanın etkisi hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

"SANATÇILARA DAHA FAZLA DESTEK"
"Sanatın bugünkü durumu büyük ölçüde sosyal medya tarafından etkileniyor. TikTok gibi platformlar, doğru amaçlarla kullanıldığında harika birer araç olabilir. Sanatçılar için gelir kaynakları sınırlı ve bu konuda daha fazla destek gerekiyor."

Van ve diğer şehirlerde sanat yapmanın zorlukları hakkında ne düşünüyorsunuz?

"VAN, BENİM İÇİN ÖZEL BİR YERE SAHİP"
"İstanbul'a olan sevgime rağmen, İstanbul aşılması zor bir rekabetin olduğu bir yerdir. İstanbul, aşırı göç alır ve birçok sanatçı için zorlu bir ortam sunar. İzmir'i ise kültürel zenginliği ve sakinliği nedeniyle severim. Van ise; benim için özel bir yere sahiptir.Çünkü burada kendimi evimde gibi hissederim. Van, sanata olan ilgisi ve toplumun sanatçılara verdiği destek açısından diğer illere göre daha iyidir."

Van'ı ve sanatı tanımlarken neler söylemek istersiniz?

"VAN'A TEŞEKKÜR EDERİM"
"Van, her anlamda yaşanılabilir bir yer ve Türkiye'de keşfedilmeyi bekleyen birçok güzellik barındırır. Burada yaşayan insanlar için Van'ı ve sanatı tanımlarken teşekkür etmek istiyorum, çünkü bizi göz ardı etmediniz. Basın bizim için çok önemlidir ve her şeyimizdir. Tubittum Medyaya ve Van Gazetesi Haber'e teşekkür ederim."diyerek konuşmalarını noktaladı.

VAN GAZETESİ HABER (ÖZEL)
Ses kaydı: Hikmetullah Yetkin
Röportaj çözümü: Gül Duman
Editör ve derleme: Eyşan Yetkin
Tasarım: Tubittum Ajans

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - özel van haber

Van Van Haber vanhaber Serkan Şancı Enstrüman sanatçı konservatuar