Van'da Abalı kayak merkezinde kar kalınlığı 27 santimetreye ulaştı

TAKİP ET

Van'da etkili olan ve en çok ilçelerde kuvvetini gösteren yağışlar nedeniyle Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan Abalı Kayak Merkezinin kar kalınlığı 27 santimetreyi buldu.

Van’ın Gevaş ilçesinde bulunan Abalı Kayak Merkezi, sadece kayak turizminin değil profesyonel kayak sporunun da Türkiye’deki önemli adreslerinden biri haline geldi. Abalı Kayak merkezi pist eğimi, kar kalınlığı, kar kalitesi ve pist uzunluğu İle dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olmaya aday olarak yerini aldı. Van Denizi Manzaralı Abalı kayak merkezinde,geçtiğimiz günlerde artış gösteren yağışlar nedeniyle kar kalınlığı 27 santimetreye ulaştı.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - SEVDA YETKİN

Kar yağışının devam ettiği Muradiye ilçesinde ekipler yoğun mesai harcıyor. Zorlu doğa şartlarına rağmen aralıksız çalıştıklarını belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı Muradiye şantiye Şefi Metin Durmuş, “ Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Yüksek kesimlerde yaklaşık 1 metreyi bulan kar kalınlığı var.

Bizler bu nokta çok zorlu bir mücadele ortaya koyuyoruz. Burada hava
sıcaklığı gündüz eksi 7 derecenin altına düşerken, gece saatlerinde eksi 20
dereceyi bulabiliyor. Dondurucu soğuklara rağmen bizler çalışmalarımızı 24
saat esasına göre aralıksız yürütüyoruz” dedi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünün verilerine göre Bahçesaray İlçesi Karabet geçidinde kar kalınlığı 2 metre 35 santimetreyi bulurken, İpekyolu İlçesinde 5 santimetre, Tuşba İlçesinde 8 santimetre, Çaldıran ilçesinde 33 santimetre, Gevaş İlçesi Abalı kayak merkezinde 27 santimetreye ulaştı.

VAN GAZETESİ

van abalı kayat