VAN'DA AK PARTİ'NİN 2024 ADAYLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

TAKİP ET

Van Haber: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız" diyerek, sürecin önümüzdeki haftalarda netleşeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, siyasi arenada AK Parti ve MHP'nin yerel seçim stratejilerine yönelik işbirliği konusunu ele alarak, "Siyasette AK Parti ile MHP'nin heyetleri, yerel seçimler kapsamında bir araya geliyor. En son toplantılarını dün yapmışlardı. Buradaki son durum nedir efendim? İşbirliğine gidildiği zaman buradaki çalışmalarda 2019 seçimlerindeki gibi dengeler gözetilecek mi?" sorusuna detaylı bir yanıt verdi.

Başkan Erdoğan, 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı başlığı altında bir adım atılmadığını ancak bu sefer durumun çok farklı olduğunu vurguladı. Van Haber Gazetesi, Şu an itibarıyla AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) temsilcilerinin ortak çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Erdoğan, hangi büyükşehirlerde, hangi illerde ve ilçelerde nasıl bir strateji izleyeceklerine dair detaylı görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Erdoğan, "Ondan sonra bizim konseyimize getirecekler. Biz de bu yapılan çalışmayı gözden geçirerek süratle adım atıp, 2024'e dair Devlet Bahçeli ile bir araya gelip, kararımızı vereceğiz ve yola çıkacağız. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız" diyerek, sürecin önümüzdeki haftalarda netleşeceğini ifade etti. Bu açıklamalar, yerel seçimlere ilişkin stratejik planlamaların hız kazandığını ve önemli kararların alınmak üzere olduğunu gösteriyor...

Kaynak Haber: Haber 7

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - wan haber

Van vanhaber aday Erdoğan