Van'da Aksa Tufanı Operasyonu'na Destek

TAKİP ET

 Filistinli Müslümanların yanında duran Köklü Değişim Van Temsilciliği, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için harekete geçmeye çağırıyor.

Van'ın Köklü Değişim Temsilciliği, Filistinli Müslümanların başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu'na destek vermek amacıyla Hz. Ömer Camii'nde duygusal bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Program, Filistinli Müslüman kardeşler için kılınan cenaze namazı ile başladı ve ardından temsilciler tarafından yapılan açıklamalarla devam etti.

Programın başında, Okan ÖZTÜRKÇİ tarafından yapılan açıklamada, Aksa Camii'nin kutsal önemi ve Mescid-i Aksa'nın korunmasının gerekliliği vurgulandı. Öztürkçi, "Yöneticiler Mescidi Aksa’ya sahip çıkmasalar da bizler sahip çıkmaktan asla vazgeçmedik." dedi.

Ayrıca, Öztürkçi, işgal altındaki topraklar hakkında şunları söyledi: "Bugün gasıp Yahudi varlığının işgal ettiği topraklar bizim, yani İslâm ümmetinindir. Ve bizler topraklarımızla alakalı yapılan hiçbir zillet anlaşmasını, topraklarımızı gasp eden kâfirlere şirin görünmek adına yapılan hiçbir görüşmeyi tanımadık ve tanımıyoruz. Bizler ne pahasına olursa olsun Mescid-i Aksa’dan vazgeçmeyecek olan İslâm ümmetiyiz."

Açıklamanın devamında, Aksa Camii'nin özgürlüğünü kazanması için yapılan dualarla destek çağrısı yapıldı. "Allah için harekete geçin ki Mescidi Aksa gasıp Yahudi varlığının necis postallarından tamamen arınsın ve özgürlüğüne kavuşsun. Mescidi Aksa için ordularınızla sefere çıkın ki sefer sizden, zafer Allah’tan olsun." denildi.

Son olarak, Mescid-i Aksa'nın korunmasına verilen destek çağrısı şu ifadelerle sonlandı: "Etrafını Rabbimizin mübarek kıldığı Mescidi Aksa için harekete geçin ki tarih sizi asrımızın Selahaddinleri diye yazsın. Ancak bu çağrımıza icabet etmeyecek olurda Mescidi Aksa’yı sahipsiz ve yardımsız bırakacak olursanız, bu da vebal olarak size yeter." Yapılan dua ile program sonlandırıldı.

Köklü Değişim Van Temsilciliği, Filistinli Müslüman kardeşlerinin Mescid-i Aksa'ya verdiği desteği yürekten paylaşıyor ve bu kutsal mekanın özgürlüğüne kavuşması için tüm İslam ümmetini bir araya gelmeye ve destek vermeye çağırıyor.

 

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

 

 

 


 

mescidi aksa van van haber van haberleri