Van ilinde balığın kilosu 180 lira oldu

TAKİP ET

Van ilinde balık fiyatlarının artması akabinde alıcı satıcıyı, satıcılar ise; üreticiyi şikayet etti.

Van'da sofralara çok uğramayacak levrek balık çeşidinin kilosu 180 lira oldu. Bu nedenle alıcı satıcıyı, satıcı alıcıyı şikayet etti.

Van ili İpekyolu ilçesindeki bir balık satış işletmesi sahibi, levrek balığının kilosunun 180 liraya çıkmasının sektörde sıkıntı yarattığını dile getirdi. Halk ise Van Haber Gazetesi'ne yaptığı açıklamalarda, yüksek fiyatların kendilerini zorladığını belirtti.

Balık Çeşitleri ve Fiyatları:

Levrek: 180 TL/kg
Van Balığı: 40 TL/kg
Hamsi: 60 TL/kg

"BALIKÇILAR SIKINTIDA"
İşletme sahibi, artan maliyetlerin ve tedarik zorluklarının fiyatları etkilediğini söyledi.

"EVİMİZDE BALIK YEMEME KARARI ALDIK"
Balık satıcısı, "Halkın çoğunluğu, balık fiyatlarındaki artışın sofralarını olumsuz etkiliyor... Bizlerde bu durumdan hoşnut değiliz ama konomik sıkıntı içinde olduğumuzu buradan ifade etmek istiyorum. Vatandaşlar, bizleri genelde suçlu buluyor ama bizlerde balıkları il dışından ya da Van ilinde temin ediyoruz. Bu nedenle yakıt, yol ve birçok ücretle karşılaşınca ister istemez zam yapılır. Bizlerde kendi masraflarımızı eklediğimizde fiyatlar yüksek çıkmaya başlıyor.'dedi.

"ALICI SATICIYI ŞİKAYET ETTİ"
Bazı vatandaşlar alternatif balık türlerine yönelirken, bazıları ise balık tüketimini azaltma kararı aldıklarını balık satıcılarının denetlenmesi ve yerinde inceleme yapılması gerektiği ifade edildi.

"UMARIZ, FİYATLAR DAHA FAZLA YÜKSELMEZ"
Vanlı Vatandaş, "Balık, sağlıklı beslenmemizin önemli bir parçasıydı, ancak bu fiyatlarla bu lezzeti sofralarımızdan çıkarmak zorunda kalıyoruz. Bir balığın kilosu 180 lira olması ya da en uygun balığın kilosu 40 liradır. Umarız, daha fazla fiyatlar yükselmez. Çünkü Van'da en büyük sorunlardan biri ise; OMEGA 3 bulunan ve sağlık açısından çok iyi olan balıkları tüketmemek bizler için eksik bir besin olacaktır." diye konuştu.

"TEMEL BESİN MADDEMİZ"
Diğer bir alıcı ise, "Sadece balık tüketen bir aile olarak, bu artışlar bizi gerçekten zor durumda bıraktı. Alternatiflere yönelmek zorunda kalıyoruz. Halk, ekonomik zorluklar içindeyken temel besin maddelerine ulaşmakta yaşanan zorluklardan rahatsız. Balık gibi sağlıklı bir protein kaynağının bu kadar pahalı olması, toplumun genel ekonomik sıkıntılarını daha da derinleştiriyor. Bu nedenle balık tüketimi Van ili için daha önce Van Haber Gazetesi'nde faydalarını yazmıştı. Umarız ki Van'da balık fiyatları düşer." şeklinde bir analize de değinildi.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van Balık van haber