Van'da Amatör Sporculara 4 Milyon TL Destek

TAKİP ET

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 'Amatör Spor Haftası' kapsamında gerçekleşen etkinlikte amatör spor kulüplerine 4 milyon TL nakdi yardım sundu.

Van Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Amatör Spor Haftası' programı çerçevesinde, amatör sporculara büyük bir destek verildi. İpekyolu Futbol Sahası'nda gerçekleşen 'Amatör Spor Haftası' etkinliklerinin kapanış programında Van Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı, amatör spor kulüplerine 4 milyon TL nakdi yardım sağladı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve halk oyunları gösterisiyle devam etti. Programa, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Yalçın Özdemir, antrenörler ve birçok sporcu katıldı.

Vali Ozan Balcı program sırasında yaptığı konuşmada, her zaman spor faaliyetlerini desteklediklerini ve Spor Van Projesi ile her çocuğun sporla ilgilenmesini teşvik ettiklerini belirtti. Vali Balcı, geçen yıl aldıkları spor malzemeleri ile bu yıl alacakları malzemelerle toplamda 50 milyon TL değerinde spor malzemesini öğrencilerle buluşturacaklarını vurguladı.

Ayrıca Vali Balcı, 100 milyon TL değerindeki sporcu fabrikasının inşaatının devam ettiğini ve ilçelerle birlikte 12 yüzme havuzu inşaatının sürdüğünü, 22 kapalı spor salonunun yapımının devam ettiğini ve okul bahçelerine 250 voleybol ve basketbol sahası kurduklarını açıkladı. Geçen yıl 2 milyon TL değerinde destek verdikleri amatör spor kulüplerine bu yıl 4 milyon TL destek vereceklerini ifade etti.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ramazan Kıvanç da sporun artık yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini ve insanlar arasında diyalogun önemli bir aracı olduğunu belirtti.

Program, çeşitli spor dallarında dereceye giren sporculara plaketlerin ve amatör spor kulüplerine 4 milyon TL'lik çeklerin takdim edilmesiyle son buldu. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan herkese teşekkür edildi.

van 4 milyon vali balcı van haberleri van haberleri