Van'da Anaokulu Öğretmenleri Karagöz Sanatını Öğrenmeye Çalıştılar.     

TAKİP ET

Öğretmen ağının aralık ayın son programı gerçekleştirildi

Van Gazetesi - Öğretmenle Gelenekten Geleceğe konu başlığı altında Van Tuşba Koç ilkokulu konferans solunu ev sahibeliği yaptı. Program öğretmenlere geleneksel gölge oyunu olan karagöz yapım ve oynatma teknikleri Hayali Aziz Saydut tarafından verilirken, modertörlüğü Oya Orhun'un yaptığı programa, ana okul öğretmenleri ilgi ile izleyip karagöz sanatın inceliğini ,Hayali Aziz Saydut ‘dan öğrenmeye çalıştılar.
    
  Asıl alanın tiyatro olmasına rağmen İstanbul da karagöz sanatçısı Cengiz Samsun'dan karagöz tasvir ve oynatma eğitimini 2014 yılında tamamladığından bu yana Van da karagöz sahnesi ile geleneği sürdürmekte olduğundan ve bu kapsamdan öğretmenler ile bunu paylaşmak çok önemli olduğunu, yeni hayalilerin doğmasına vesile olunduğunu  ifade eden, Tiyatro ve Karagöz sanatçısı Aziz Saydut bu etkinlik ile geleneği sürdürmenin önemli bir çalışmaya daha vesile olduğu  ifadelerinde bulundu.
Van Haber
 

öğretmen ağı van haber van gazetesi Öğretmenle gelenekten geleceğe van koç ilköğretim okulu cengiz samsun karagöz oynatma eğitimi van da karagöz oynatma eğitimi van da eğitim