Van'da AVM'lerde tarihi geçmiş beyaz ete dikkat!

TAKİP ET

Van ilinde bulunan bir alışveriş merkezinde tarihi geçmiş tavuk eti satıldı ve müşteri kaynattıktan sonra farkına vardı.

VAN - ÖZEL - Van ili İpekyolu ilçesinde 05.04.2022 saat: 18:00'da bulunan bir alışveriş merkezine giden vatandaş, neye uğradığını şaşırdı. Soğutucu dolabın içinde tarihi belli olmayan beyaz eti alarak denemek istedi. Fakat; eti pisirdikten sonra bayat olduğunu anladı.

Vatandaş:" Ramazan ayında tarihi belli olmayan etlerin verilmesi bizleri üzdü. Van ilinde bir markete gittim ve tavuk eti alarak evime geldim. Evimde tavuk etini pisirdikten sonra kokusu ve tadı beni çok rahatsız etti. Bende budurumdan rahatsız olarak, şikayetlerimi dile getirmek istedim. Son dönemlerde memleketimizde hakkıyla para kazanan esnaf sayımız azaldı. Bu nedenle doğru tüketimden ziyade her şeyin tarihi geçmiş ve sıkıntılı ürünler almaya başladık. Tabi bunları bilmiyorduk. Bizler hakkımızı helal etmiyoruz."dedi 

Peki, Vatandaşlarımız beyaz ette nelere dikkat etmelidir?
1.
Önce tarihine bakılmalıdır.
2. Son kullanım tarihine bakılmalıdır.
3. Ürünün görünüşünde değişim oluşup oluşmadığını anlamalıdır 

TAVUK ETİNİN BOZULDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

"Bozuk tavuk etinin rengi değişir. Tavuk etinin bozulup bozulmadığını anlamak için öncelikle rengine bakmalısınız. Taze çiğ tavuk pembe, etimsi bir renge sahip olur. Bozuldukça rengi solar. Eğer tavuğun rengi matlaşmaya başladıysa bozulmadan bir an önce pişirmelisiniz. Eğer tavuk etinin rengi gri renge büründüyse artık et bozulmuş demektir, kullanmamalısınız.
Bozuk tavuğu pişirmeye kalkarsanız etin rengi donuk gözükmeye ve beyazlamamaya devam edebilir."

TAVUK ETİNİN KOKUSUNA DİKKAT

"Tavuk etinden şüphelendiyseniz pişirmeden önce koklayın. Bozulmuş çiğ tavuk etinin çok ağır bir kokusu olur. Bu koku bazen ekşi olarak tanımlanır. Bazıları ise bu kokuyu amonyak kokusuna benzetir. Eğer tavuk etinin kötü koktuğunu fark ederseniz pişirmemelisiniz.
Tavuk pişirirken de kötü kokmaya başlayabilir, eğer tavuk pişirirken kötü koktuğunu anlarsanız o eti yememelisiniz.

BOZUK TAVUĞUN YAPISI DEĞİŞİR

Tavuk etine dokunduğunuzda tavuğun yüzeyinin çamur gibi yapışkan bir salgısı varsa tavuk bozulmuş demektir.

BUZLUKTAKİ TAVUK ETİNİN BOZULUP BOZULMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Buzluktan çıkardığınız tavuğun üzerinde bir buz katmanı varsa o tavuk bozulmuş demektir. Buz katmanı buzluktaki uzun süredir çözülmeyen buzlar gibi olacaktır. Şokla dondurulmuş tavuk etinin üzerinde kalın buz tabakası olmaz."

Van Gazetesi , Van Haber

Tavuk Van Haber Bozuk Et Taze Ev soğutucu