Van'da Baca Zehirlenmelerine dikkat...

TAKİP ET

Bu gün sabah saatlerinden itibaren kuzeyden gelen yoğun rüzgar ve lodos vatandaşları tedirgin etti. Soba ve doğal gaz sızıntılarına karşı Van halkının dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Meteoroloji'nin son hava tahminlerine göre 13 ilde kar yağışının yoğun olabileceği tahmin edildi Ve rüzgar birlikte gelen lodosa çok dikkat çektiler.

Bu gün sabah saatlerinden itibaren kuzeyden gelen yoğun rüzgar ve lodos vatandaşları tedirgin etti. Soba ve doğal sızıntılarına karşı Van halkının dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Kıyı bölgelerde rüzgarın şiddetli olması bekleniyor. Yer yer fırtına şeklinde olabilecek rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.Çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda vatandaşlar uyarıldı. 

Kırsal kesimlerde sonbahar ve kış aylarında kullanılan soba, mangal gibi ısınma aracı olarak kullanılan araçlardan sızına gaz nedeniyle her yıl yüzlerce kişi hayatını kaybediyor. Özellikle güneybatıdan esen lodos rüzgarlarına karşı dikkatli olunması , “Lodos rüzgarlarına karşı katı yakıtlı sobaların yakılmamasını öneriyoruz. Yakıldığında ise mutlaka uyurken söndürülmesi lazım” 

Son olarak karonmonoksit zehirlenmelerinin “Baş ağrısı, yorgunluk hissi, mide bulantısı, uyku hali gibi semptomlar zehirlenmenin ilk belirtilerdir. Fark edilmezse bunun akabinde ölümler meydana gelmektedir. Bu belirtiler oluştuğunda zehirlenen kişiler hızla ortamdan uzaklaştırılarak açık havaya çıkarılmalı ve 112 Acil Çağrı Merkezini aramalı 





 

van rüzgar lodos baca kırsal mahalle