Van'da bahçe bitkilerine büyük rağbet! Evde sebze nasıl yetiştirilir?

TAKİP ET

Van'ın İpekyolu Belediyesine bağlı Bahçıvan Mahallesinde bulunan yeşil cami önünde esnaf ve işportacılar, serada yetiştirilmiş salatalık, domates, biber, patlıcan ve birçok sebze fidelerini vatandaşlara sattı.

Van’ın İpekyolu Belediyesine bağlı Bahçıvan Mahallesinde bulunan yeşil cami önünde esnaf ve işportacılar, serada yetiştirilmiş salatalık, domates, biber, patlıcan ve birçok sebze fidelerini vatandaşlara sattı.

Van’da halkı, sebze bitkilerine rağbet göstermeye devam ediyor... Okulların tatil olması ve bazı vatandaşların #evdekal uyarılarına uymak için bu tarzda uğraş yolları aramaları gözlerden kaçmadı. Van’da kimi evinde, saksıda yetiştirdi. Kimi ise; bahçesine ekti. Bizlerde Van Gazetesi ailesi olarak, evde sebzeler nasıl ekilir ve nasıl yetiştirilir? Hakkında bilgiler edindik ve sizler için araştırdık. 
 
Evde sebze nasıl yetiştirilir?

Van Gazetesi ailesi olarak, aldığımız sera sebzelerini kendi evimizde büyük bir saksı ayarlayarak yetiştirmek istedik. İlk önce aldığımız sera sebzelerini bir köşeye bıraktık. Akabinde hazır aldığımız ve birazda dışarıda getirdiğimiz toprağı karıştırarak saksımızın içine döktük. Bir çukur kazarak, aldığımız sera sebze fidelerine zarar vermeden çukura yerleştirdik. Daha sonra etrafını iyice kapattık. En sonunda ise köşelerine hafifçe su vermeye başladık. Daha sonra güneşin görebileceği bir yere bıraktık.  Artık büyüdüğünde rahatlıkla tüketebileceğiz.
 
VAN GAZETESİ – ÖZEL – 0544 409 0328
HABER: EYŞAN YETKİN – HİKMETULLAH YETKİN
 
 
 
 



van’da bahçe bitkilerine büyük rağbet! evde sebze nasıl yetiştirilir? van sera van tohumlar nerede evde eğlenceli yol salatalık domates biber patlıcan evde sebze