Van'da bayram yoğunlu başladı

TAKİP ET

Kurban Bayramı'nı Van'da geçirmek isteyen yerli turistler ilçeye akın etmeye başladı. Bayram tatilini fırsat bilip yola çıkan tatilciler, ilçede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Araçlar 5 kilometrelik yolu 45 dakikada gidebildi.

Kurban Bayramı'na 2 gün kala Van'a tatilciler akın etmeye başladı. Bayram tatilini fırsat bilerek yola çıkan binlerce vatandaş nedeniyle Van'da kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Farklı kentlerden gelen tatilciler Van başta olmak üzere Van kalesi , Edremit gibi turistlik bölgeleri tercih etti. Van'a kara yolu ile gelen birçok tatilci ise trafiği durma noktasına getirdi. 5 kilometrelik yolu 45 dakikada geçebilen vatandaşlar daha sonra denizin ve güneşin keyfini doya doya çıkardı.

İlçede korona virüse karşı Van Büyükşehir Belediyesi önlemleri en üst seviyeye çıkardı. Van gölü kıyılarında bu yılın en yoğun sezonunun geçeceği öğrenildi. En büyük yoğunluğun yaklaşık 1 milyon turistle Van'da yaşanacağı düşünülürken, Edremit, Tuşba ve İpekyolu gibi tatil yörelerinde de yoğunluk yaşanmaya başlandığı öğrenildi.