Van'da Belediye Aynı Haberi Servis Etmeye Devam Ediyor

TAKİP ET

Van Büyükşehir Belediyesi, Seyir Terası, Kent meydanı, Semt pazarları ve birçok hizmeti Van ilinde bitmeyen proje Van haberlerini servis edilmeye devam ediliyor… 

Van ili hızla gelişen ve büyüyen kent haline gelmeye devam ediyor… Birçok projenin yanı sıra; aynı projeleri sürekli yayına alınması akıllarda soru işareti bıraktı. Van’da hergün bir çok etkinlik ve projelere imza atan Van Büyükşehir belediyesi neden aynı projeleri Van Haber’lerine servis ediyor? Merak konusu…

Vatandaşlar ise; “Van çözüme kavuşmayan VASKİ sorunu, çevre yolu sorunu, trafik sorunu ve bir çok sorunlar varken Van’ın gündemini değişmek için aynı projeler halka sunulması akıllarda soru işaretleri bıraktı. Buradan sayın valimize sesleniyoruz. Yaptığınız işler çok güzel ama aynı projeyi halka servis etmeyiniz. Sizleri halk çok seviyor ama sizlerde biten projeleri paylaşınız.”dedi.

 

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYENİN SERVİS ETTİĞİ 3 AYRI HABER:
 

TOPRAKKALE SEYİR TERASI'NDA SONA DOĞRU

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin en güzel noktalarından biri olan Toprakkale'de yapımı süren Seyir Terasında sona gelindi.

Büyükşehir Belediyesi, kentin çehresini değiştirecek sosyal donatı alanlarına bir yenisini daha ekliyor. Toprakkale’nin en hakim tepelerinden birinde inşa edilen, insanların doğayla iç içe zaman geçirebileceği ve kentin eşsiz manzarasını izleyebileceği ‘Toprakkale Seyir Terası Projesi’ tamamlanıyor. 

Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca hayata geçirilen ve kentin turizmine katkı sağlayacak olan projede 2 katlı ve 900 metrekarelik inşaat alanına sahip seyir terası, cafe, restoran mutfak, depolar, mescit ve yönetim odaları yer alıyor.

Eşsiz bir şehir manzarasına sahip olan seyir terası, çevre düzenlemesi, aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmalarının yanında nezih bir cafe ve restoran hizmeti verecek. Çalışmaların sona geldiği Seyir Terasının kaba inşaatı ve yol çalışmaları tamamlanırken, peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılıyor. 

İmalatının tamamı ahşap kaplama ile yapılan ve doğayla bütünlük oluşturarak, yeşile uyumu ile güzel bir görüntü ortaya çıkacak olan Toprakkale Seyir Terasının kısa sürede hizmete açılması planlanıyor.

VAN’IN İLK KAPALI SEMT PAZARLARI TAMAMLANIYOR
Van Büyükşehir Belediyesi’nin, kentte pazar geleneğinin sürdürülmesi ve vatandaşların daha hijyenik bir alanda alışveriş yapmalarına olanak sağlayacak olan semt pazarları çalışmalarında, sona gelindi.
Modern şehircilik anlayışıyla kentte birçok projeyi hayata geçiren Van Büyükşehir Belediyesi, bir ilke imza atarak hayata geçirdiği 4 farklı noktadaki semt pazarları tamamlanıyor.  Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca çalışmaları yürütülen semt pazarları, 4 bin metrekarelik kapalı alanıyla modern bir yapıyor kavuştu.
Olası afet durumlarında koordinasyon merkezleri olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlanan kapalı semt pazarlarında, satış stantları, lavabolar, mescit, idare ve zabıta odaları gibi donatılar yer alıyor. 
Prefabrik olarak tasarlanan ve yapı itibarıyla afetlere karşı dayanıklı olan kapalı semt pazarları İpekyolu ilçesi Yalı Mahallesi, Edremit ilçesi Eski Cami ve Şabaniye mahalleleri ile Tuşba ilçesi Kalecik Mahallesi’nde yapılıyor. 
Yapımı büyük ölçüde tamamlanan semt pazarları, peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmalarının ardından hizmete açılacak.


VAN’DA YAPILAN 13 ADET YÜZME HAVUZUNDA SONA GELİNDİ
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından sporda fırsat eşitliği ve su sporlarının geliştirilmesi amacıyla yapılan 13 adet yarı olimpik kapalı yüzme havuzunda sona gelindi.
Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı’nın girişimleriyle hayata geçirilen ‘Spor Van Projesi’ kapsamında 13 adet kapalı yüzme havuzu yapılıyor. 980 metrekarelik alanda inşa edilen havuzlar, 25 m X 12 m ölçülerinde yarı olimpik olarak yapılıyor. Kaba inşaatları tamamlanarak, su dolum aşamasına gelen havuzlarda, soyunma odaları, duşakabin ve idari bölüm yer alıyor. 
Sporda fırsat eşitliği, yüzme kursları, su sporları alanında genç yeteneklerin keşfedilmesi ve öğrencilerin yüzme etkinliklerinde aktif olarak kullanacakları havuzlar, kısa süre içerisinde tamamlanacak. 
Proje kapsamında Edremit ve İpekyolu ilçelerinde ikişer adet olmak üzere Erciş, Muradiye, Saray, Tuşba, Gürpınar, Çatak, Özalp, Çaldıran ve Bahçesaray ilçelerinde birer adet havuz yapılıyor

VAN KENT MEYDANI AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan kent meydanındaki çalışmalarda sona gelindi. 
Yıllardır meydan özlemi yaşayan, konserler, mitingler ve eğlence programlarında büyük sıkıntıların yaşandığı Van’da, Büyükşehir Belediyesi yepyeni bir projeyi kente kazandırıyor. 
Kentin kalbi konumundaki Cumhuriyet Caddesinde bulunan 6580 metrekarelik alanda Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan meydan, konser, tiyatro, gösteri ve mitinglerde kullanılabilecek, ayrıca meydanda oturma alanları ve yeşil alan olacak. Yapılacak olan ışıklandırma çalışmalarıyla meydan, gece etkinliklerinde de rahatlıkla kullanılabilecek. 
Meydanın bitişiğindeki Park AVM’nin devasa duvarı ise Van’ın doğal ve kültürel güzelliklerini yansıtan resimlerle donatıldı. Ressamlar tarafından duvara Akdamar Adası, Van Kalesi, Van Kedisi, Hüsrev Paşa Camii, Flamingo ve Van Balığı resimleri çizildi.
Kısa süre içinde yapımı tamamlanacak olan meydan, kentteki etkinliklerin yeni adresi olacak

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van van haber semt pazarı Kent Meydanı Seyir Tepesi