Van'da belediyelerin suçu ne? Darılmaca Yok

TAKİP ET

Van ili İpekyolu, Tuşba, Edremit ilçelerinde trafo, direk ve birçok alanlara yapıştırılan etiket, afişlere halk tarafında tepki gösterildi.

Van ili İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş ve birçok ilçede de belediyeler tarafından yapılan yol direkleri, tarafo ve duvarlara asılan afiş, etiketlerin uygun olmadığını, kentin gelişimini geriye götürdüğünü, yapılan yatırımların hiçe sayıldığını vurgulayan halk, “Burada belediyelerin suçu değil, kentin görünümünü bozanların suçudur.” denildi.

VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER
Seda Hanım,“Van ili Cumhuriyet Caddesi günlük binlerce kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Cumhuriyet caddesinde yerli ve yabancı turistlerin merkezi konumundadır. Cumhuriyet, Maraş, İskele caddeleri Van ili için en yoğun ve en işlek caddeleridir. Bu caddelerde çevre düzenlemeleri, parklar, eğlence merkezleri ve yön tabelaları çok büyük önem taşımaktadır. Bu sebep ile Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Tuşba belediyesinin ortak alanları olan bu yerlerde bir takım hizmet çalışmaları yürütülmektedir. Bu hizmetleri kullanan ve faydalanan yerel, yabancı halktır. Bu alanlarda uygunsuz etiketler, afişler yapıştırmak kentin görünümünü ve yerleşik şehircilik anlayışından çok kırsal alanlara dönüşmesine sebebiyet vereceğini unutmamak gerekir.”

Mahsun Bey,“Van İli İpekyolu ilçesi ZARAR sokakta yön tabelasının üzerine yapıştırılan etiketlerin suçlusu belediyeler değil, her gün herkesi eleştiren kişiler tarafından yapıştırılır. Van’da trafo, direk ve birçok alanlara yapıştırılan etiket, afişlere buradan tepki göstermek istiyoruz. Bu memleketimiz için iyi değildir.”

Ebru Hanım,“Bizler, evimize ne kadar çok önem gösteriyorsak buraya da o kadar önem göstermeliyiz. Nitekim, bazı kardeşlerimiz, kendi işleri görülsün diye gördükleri yerlere etiket, afiş, branda ve bir takım ilanlar yapıştırmaktadır. Van ili için bu zarar ve gelişiminden çok gerilemesi için çaba sarf edilir. Burada suç belediyelerin değildir, tabiki onu yapıştıran şahıslarınındır. Bu konuda zabıta ve tekili birimlerin onu yapanlara ikaz etmelidir.”dedi.

Van Gazetesi – Van haber – vanhaber 
 

Van vanhaber belediye