Van'da 'Beni Hafife Alma' projesi seminerine yoğun ilgi

TAKİP ET

Van TSO Binasında TARIMKON Başkanı Okan Kara tarafından gerçekleşen 'Beni Hafife Alma' projesi seminerine yoğun ilgi görüldü.

Dün 18,20 sularında Van ili İpekyolu ilçesi Van TSO binasında gerçekleşen ‘Beni Hafife Alma’ projesi seminerine yoğun ilgi görüldü.

TUBİTTUM MEDYA - ÖZEL HABER

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON) Doğu Anadolu Bölge Başkanı Okan Kara, “Dediğiniz gibi burada şu an Van Ticaret Odası'nda Sayın Genel Başkanımız Hakan Yüksel ve yönetim kurulu üyelerimizin katılımlarıyla burada üç tane projemizin lansmanını yapıyoruz. Doğu Anadolu'yu seçmemizin nedeni bilindiği üzere Van kentimiz buradaki tarım arazilerimizin ve meralarımızın, Türkiye'mizin coğrafyamızda en büyük kısmı Van şehrimizde yer alıyor.”


“Yüzde onluk gibi büyük bir kısmı Birinci lansmanımızı burada yapmayı planladık. Ve sağ olsunlar genel başkanımıza, yönetim kurulu üyelerimiz burada yapmayı planladık. Dediğim gibi üç tane projemiz vardı. Bunlardan birincisi Sayın Cumhurbaşkanlığı himayesinde olan ‘beni hafife alma’ projemiz. ‘Beni hafife alma’ Projemiz kadın üreticileri ve kadın kooperatiflerinin istihdamla kendilerine yer alanı açmamız, aynı zamanda kadın üreticilerimizi biraz daha ticarete de eşlik etmemiz amaçlı olan bir proje. Cumhurbaşkanlığı himayesinde olan on iki, on üç projeden biri.”


“Diğeri seksen bir ilde açmayı planladığımız zirai marketler projesi. Birazdan onun lansmanı da yapacak arkadaşlar. 81 ilde dediğim gibi zirai marketlerin açılmasını planlıyoruz. Onun projemiz de şu an onaylandı. O projemizin lansmanı yapıyoruz. Üçüncü sunumumuz olarak da burada sözleşmeli tarım metodu dediğimiz bir proje var. Bilindiği üzere bölgemizde ve tüm Anadolu'muzda ülkemizin tamamında daha doğrusu ilk başta üretip daha sonra pazar arayışına giriyoruz. O yüzdendir ki üreticilerimiz ürettiği ürünleri istediği fiyatlara satamadığından dolayı bir daha bir sonraki yılda üretim yapamıyor ya da planlı üretim yapmadıkları için stok fazlalığı üretim olmuş oluyor. Bu yüzden biz Önce pazar sonra üretim ağı metoduna geçerek sözleşmeli tarım yaptırıyoruz ve burada ürettiğimiz ürünlerimizi yurt dışında bulunan 55 ülkedeki temsilciliklerimizde orada hem fuarlarda stant açıp ürünlerimizin tanıtımını hem de markalaşma yapıp buradaki üreticilerimize gerçekten kazanç elde ettirmek Projelerimiz şimdilik bu kadar. İnşallah tekrardan sizlerle bir araya gelmek için sabırsızlanıyoruz.”

“Öncelikle bizlere burada ev sahipliği yapan Van Ticaret Odası'na gerçekten yürekten teşekkür ediyorum. Kendileri bizlere ev sahipliği yaptı. Kapılarını açtılar. Burada çiftçilerimiz Erciş Şeker Fabrikamızdan yöneticilerimiz burada. İlçe tarımdan yöneticilerimiz burada, ziracilerimiz burada. Bunlar tabii ki katılımlar ne kadar çok olursa bizler Projelerimizi hem basın aracıyla hem de buradaki katılımcılarımıza birebir anlatma metoduyla çok daha fazla bir kitleye ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Şu anki katılım bizleri memnun etti ama bundan sonraki toplantılarımızda ben inanıyorum ki sizlerin ve katılımcılarımızın sayesinde salon Salonlara sığmayacağız. Projelerimizde ama gerçekten ses getireceğimize inanıyorum.”diyerek konuşmalarını noktaladı.

Daha fazla ve farklı haberleriniz için Van haber gazetesini takip etmeyi unutmayın!

Van Gazetesi - Van haber - Van haberleri - Tubittum Medya Haber
 

Van vanhaber Okan Kara TARIMKON zirai