Van'da bir aşiret reisi daha koronavirüs'e yenik düştü - Yiğit ailesinin acı günü

TAKİP ET

Van'da uzun süredir tedavi gördüğü hastanede önce eşini sonra ise kendisi vefat etti. Şemsikan aşireti yasa boğuldu. Şemsikan aşireti lideri VEHBİ YİĞİT vefat etti. 

Sami Yiğit'in kardeşi ve NiHAT YİĞİT, MEDENİ YİĞİT, SERVET YİĞİT'in babası Şemsikan aşireti lideri VEHBİ YİĞİT vefat etti.

Vehbi Yiğit,  uzun zamandır eşi ile beraber Van Eğitim Araştırma hastanesinde tedavi gördürdüğü hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen yakalandıkları hastalığa yenilerek dün gece vefat etti. Geçen günlerde eşinin de vefatının olduğu bildirilmişti.

İRT : 0537 487 0006

Şemsiki (Şemsıkan) Aşireti Mensupları Taziye mesajı yayınladı.


Şemsiki (Şemsıkan) Aşireti Mensuplarının yaptığı açıklamada; "Vehbi bey, Hayatını milletine adamış bir insandı. Yaşamı boyunca adalet  ve hakkaniyet için çalıştı. Haksızlıklara karşı haklının yanında durdu. Mazlumu savundu. Dünyalık peşinde koşmadı. Akrabalarını bir arada tutmaya gayret etti. Birlik beraberlikten yana oldu. Liderlik ve saygınlığını menfaatlerine değişmedi. Taziyelere gitti, anlaşmalıklara çözümler buldu. Kavgalarda aracı oldu. Kan davalarını durdurmaya çalıştı. Bu arada kendine zaman ayıramadı. Ailesi ile oturmaya yada tatil yapmaya vakit bulamadı. Çünkü; o Vehbi Yiğit'ti ve sırtında büyük yükler vardı. Tarihten gelen sorumlulukların yüklediği  zorunlu yükler...

 Çünkü o Dirbazğan'in torunuydu. Çünkü o büyük Şemsiki aşiretinin lideriydi.

      Vehbi Yiğit ; 630 senedir Şemsiki aşiretinin öncülüğünü yapan bir ailenin mensubu olması bir yana, kendisinin de kabiliyetli lider kişiliği ve sosyal ilişkileri münasebetiyse geniş çevrelerce tanınan sevilen ve saygı duyulan bir isimdi.

    İran'in Urmiye şehrinde Vehbi beyin ölüm haberi ile sarsılan Şemsikiler İran gazetelerine Vehbi ağanın bu zamansız  ölüm  haberini vererek bütün İran haberdar etmişlerdir. Böylece binlerce insanın rahmet dilekleri ve  dualarına  vesile olmuşlardır. Ferreydon Hüseyin Zade isimli akrabamız aileyi temsilen telefonla da olsa İrandaki Şemsikilerin taziye mesajlarını kabul etmiştir.

  Vehbi ağanın ölümü onu seven herkes gibi  bizleride dilğun etmiştir . Çok üzgün olduğumu belirtmek isterim ne diyeceğimi bilemiyorum. 

  Kederli ailesi,yakınları, dostları, tüm sevenlerine ve bütün Şemsikilere başsağlığı diliyorum mekanı cennet olsun. Hamzabegilerin başı tekrar tekrar sağolsun. Vehbi Yiğit gibi liderler bu toplumda kolay yetişmiyor."denildi.

Kaynak: Van Gazetesi

nihat yi̇ği̇t medeni̇ yi̇ği̇t servet yi̇ği̇t sami yiğit şemsikan şemsiki aşiret vefat