Van'da bir AVM'nin kompozit ve profil demirleri uçtu - Ölmekten zor kurtuldular

TAKİP ET

Van Haber | VGHA - ÖZEL - HY - Van'ın İpekyolu ilçesi Eski Müze sokakta bulunan Van Park Alışveriş merkezinin duvarında yer alan kompozit ve profil demirleri uçtu.

Van Gazetesi Haber Ajansı - Van'ın İpekyolu ilçesi Şerefiye Mahallesi, Hacı Osman Sokakta yer alan Van Park Avm'nin duvarında yer alan kompozit ve profil demirleri uçtu.

GECE YARISINDA BİR VATANDAŞ ÖLMEKTEN ZOR KURTULDU

Van'da gece saatlerinde şiddetli rüzgar sonucu Van'ın İpekyolu ilçesi Şerefiye Mahallesi, Hacı Osman Sokakta yer alan Van Park Avm'nin duvarında yer alan kompozit ve profil demirlerinin bazı parçalarının yere, bazı parçalarının da uzaklara fırladığını anlatan Vatandaş; 

"Gece saatlerinde fırından çıkarak evime gidecektim. Bir baktım ki AVM'nin duvarında sesler gelmeye başladı. Öncesinde kıyamet koptuğunu sandım. Sonra baktım ki havadan bir şeyler fırlamaya başladı. Bende AVM'nin karşı tarafına geçerek olayı yakından takip ettim. Alışveriş merkezinde yer alan duvarın demirleri birden yere yığıldı. Bende o panikle nasıl eve gittiğimi bilmiyorum. İki saniye arayla kurtulduğumu düşünüyorum."dedi.
Van'da şiddetli rüzgar sonucu Van'ın birçok il ve ilçelerinde çatıların uçmasına, duvarlarda bulunan sac kaplamaların düşmesine neden oldu.

VAN GAZETESİ HABER AJANSI - 0544 409 03 28



Kısa bir bilgi....

RÜZGARLI HAVALARDA DIŞARI ÇIKARKEN DİKKAT!

Van'da bir çoğu binaların deprem öncesi olduğunu biliyor musunuz? Van'ın merkez ilçelerinde yer alan bazı binaların çatıları ve saçaklarının eski olduklarını, dış kaplamalarının tahrip olduğunu biliyor muydunuz? 

O zaman SAÇAKLARIN ALTINDA DURMAMAYI, DAHA GÜVENLİ YERDE OLMAYI TERCİH EDİN.


 

van haber van gazetesi van haber güncel rüzgar van park avm kompozit uçtu