Van'da bir eğitimciye bu yakışıyor mu? - Bu alana afiş yapıştırma...

TAKİP ET

Van'ın İpekyolu ilçesinde bağlı Maraş Caddesinde bulunan telefon trafolarına, direklere, duvarlara ve birçok yerlere kendi tanıtımlarını gerçekleştirmek için astıkları afişler vatandaşlar tarafından tepkiye sebep oldu.

Van'ın İpekyolu ilçesi Maraş Caddesinde bulunan İpekyolu Belediyesinin karşındaki telefon panolarına bazı eğitim kurumları, kolejler ve çocuk kreşleri afiş asınca vatandaşlardan tepki yağdı. 

Yusra Tetikçi; " Bizler, öğrencilerimizi güvenerek bu kurumlara veriyoruz. Bu kurumların çevreyi kirletmeleri etik bir durum değildir. Belki bu durumu görmemişlerdir. Fakat bu tip durumlar hem kendi imajlarını zayıflatır, hem de öğrenci potansiyelini azaltır. Bir eğitimci telefon panolarına ve birçok duvara afini asıyorsa ya bunun iyi bir eğitimcisi yoktur ya da ekonomik olarak sıkıntıları vardır. Tabi bunlar bir sebep değildir. Van'ın görüntüsünü kimsenin bozma yetkisi yoktur. Bu panolara zaten ilan yapıştırmak yasaktır. Bunun üzerine bir eğitim kurumu, kolej, çocuk kreşi yapıyorsa helal olsun derim."dedi.

Muhammet Aydın, "Van'da son zamanlarda eğitim kurumların çoğalmaları, sıkı rekabetlerin oluşması, kaliteli öğrenci edinmek için canla başla çalışan kurumların olması, en iyi öğretmenlerin tanıtımlarının yapılması, en iyi rehber öğretmenlerinin tanıtımlarının yayılması, en iyi binalar,en iyi teknolojilerle öğrenci çekme çabasına girilmesine rağmen, bazı eğitim kurumları, kreşler, kolejler eğitimci olduklarını unutarak uygunsuz alanlara afiş astı. Bizlerde bu durumu kabul etmiyoruz. Van'da belediyelerin memlekete iyi görünüm kazanmaları için yağlı boyayla yapmış oldukları resimlerin üzerine afiş yapıştırmak bir kuruma hiç yakışmadı."dedi.

PEKİ, NE YAPILMALI?

Van'da eğitim kurumlarının ya da esnafların tanıtımını gerçekleştirecekleri tek bir afiş alanları yok. Bu nedenle sadece esnaf, kurumlar, kolejler ve bazı sektörler için şehrin bir kaç bölümüne pano eklenilebilir. Eğitimcileri, İş adamları, Esnafları ve vatandaşları çevre konusunda sürekli bilgiler aktarılabilir. En önemlisi de yasak olan yerlere yapıştırılan ilan sahiplerine büyük cezai işlem uygulanabilir.


VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - 0544 409 03 28

reklam panosu van ipekyolu afiş ilan eğitimci haber güncel