Van'da Bir eve operasyon! 13 kişi tutuklama

TAKİP ET

Van ilinde şok ev diye nitelendiren yerde 13 yetişkin erkek göçmen yakalandı. 2 organizatör tutuklandı.

Van’da sürekli göçmen kaçakçılığını kendilerine huy edinen şahıslara Jandarmadan operasyon! Operasyonda; çok sayıda göçmen ve bu ticareti yaptıran baronların elemanları tutuklandı.


İNSAN TİCARETİ YAPAN VE İŞ ADAMI OLARAK KENDİLERİNİ NİTELENDİRENLERE JANDARMA GÖZ AÇTIRMADI


Vatandaş, insan ticareti hakkında konuştu.


Vatandaş;” Van ilinde bu tür vanhaber’lerin yaygın olması bizleri üzmektedir. İnsan ticareti yapan şahısların vicdanları yok mu? Onlarda sonuçta insan ve ŞOK evde onları mağdur etmek olur mu? Jandarma ekiplerinin bu konuya el atmaları ve kurtarmaları içimizi rahatlasa da bu tür olayların Van ilinde yaşanması bizleri üzmüştür. Umarız ki bir daha bu tarz konular bir daha memleketimizde yaşanmaz.”denildi.


Olay geçtiğimiz günlerde Van ili sınırları içerisinde Ev ile müştemilat kısmında gayri insani koşullarda barındırılan 13 yetişkin göçmen yakalandı. Olay ile ilgili soruşturmada D.A. ve M.E. adlı iki insan ticareti yapan ve para kazanan baron yakalandı.


Van İl Jandarma Komutanlığına bağlı Tımar J.Krk.K.lığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; 2 şüphelinin çok sayıda göçmeni ŞOK evinde sakladığı bilgisi alındı.


Yapılan çalışmalar neticesinde göçmenlerin bulunduğu adres tespit edilerek, 14.04.2023 tarihinde bahse konu adreste adli makamlardan alınan arama kararına istinaden operasyon yapıldı.


Ev ile müştemilat kısmında gayri insani koşullarda barındırılan 13 (onüç) Afganistan Uyruklu yetişkin erkek göçmen yakalandı.


Göçmen Kaçakçılığını organize eden D.A. ve M.E. isimli 2 organizatör adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
 

Van Gazetesi | Haber

Van vanhaber jandarma göçmen vangazetesi