Van'da bir evin bodrumunda göçmen operasyonu

TAKİP ET

Van'ın İpekyolu ilçesi İkametin odunluk olarak kullanılan eklentisi içerisinden evin bodrum katına gizli geçişi bulunan odada barındırılan göçmen yakalandı.

Olay, dün Van'ın İpekyolu ilçesinde bir olduğun gizli bölmesine saklanan göçmen, Van il Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenledi. 1 Şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.


14 Ağustos 2023 tarihinde Van'ın İpekyolu ilçesinde gerçekleşen bir olayda, bir evin bodrum katında saklanmış olan düzensiz göçmenler, Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyon sonucunda yakalandı. Göçmenleri barındıran bu evde, ikametin odunluk olarak kullanılan eklentisinden evin bodrum katına gizli bir geçiş bulunmaktaydı. Operasyon neticesinde, göçmenlere yer temin eden ve göçmen kaçakçılığı yapma suçundan kaydı bulunan bir şüpheli hakkında adli tahkikat başlatıldı. Yakalanan göçmenler, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

14.08.2023 tarihinde ilimiz İpekyolu ilçesinde tespit edilen bir ikamette yapılan operasyon neticesinde;
İkametin odunluk olarak kullanılan eklentisi içerisinden evin bodrum katına gizli geçişi bulunan odada barındırılan düzensiz göçmenler yakalanmış, düzensiz göçmen şahıslara yer temin eden ve göçmen kaçakçılığı yapma suçundan kaydı bulunan 1 şüpheli şahıs hakkında adli tahkikata başlanıldı.

İkametin gizli bölmesinde yakalanan göçmen şahıslar Müdürlüğümüzdeki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç idaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

 

Van Gazetesi - Van haber - VanHaber

Van göçmen Emniyet VanHaber