VAN'DA BİR İLK! ŞEKLİ PİZZA, TADI PİDE İSTANBUL

TAKİP ET

Uzun yıllar İstanbul'da görev yapan lokanta işletme sahibi Serkan Özkol, Van Gazetesi Haber'e özel röportajla işletmesini ve kendisini anlattı.

Türkiye’de farklı lezzetleri ustalıkla öğrenen Serkan Özkol Van haber kanallarımıza konuk oldu.

Serkan Özkol,"Vanlıyım. Bu işi uzun yıllar boyunca Van’da icra ettim. 2005 yılından sonra İstanbul’a gittim. Yaklaşık on yıllık bir çalışma sürecim oldu. Meslektaşlarıma her zaman şunu söylerim. Eğer bu işi yapıyorsanız, bu işi birde İstanbul’da görmeniz lazım. Çünkü İstanbul Türkiye’nin kalbi olduğu gibi bu işlerde de en öndedir en iyidir.

Bizde Van’da çalıştığımız süre içinde Van’ın kendi usulü olan açık ekmek, kıymalı ve lahmacun üzeri çalıştık. Van’da işimizin ustasıyken orada çıraklık dönemi geçirdik. Çünkü buradaki ustaların İstanbul’da elden geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu iş konusunda biraz daha öndeler. 

İstanbul’da beş, altı aylık bir çıraklık dönemimiz oldu. Elimiz bu işe yatkın olduğu için işi tamamen kavramamız kolay oldu. Çalıştığımız iş yerlerinde ustalık konumuna kadar geldik. 20’ye yakın pide çeşidi öğrendik ve daha sonra Van’a geldik. Memleketimizde pide kültürü pek fazla yok. Olmadığı için de pideci adı altında bir yere gittiğinizde bile en fazla üç ya da dört çeşit pide bulabiliyorsunuz. Bizde bu duruma bir el atalım dedik. 

“VAN’DA BİRAZ DAHA FARKLILIK YAPMAK İÇİN BURADAYIZ”

İş yerimizi açtık fakat maliyetinden dolayı büyük bir yer açamadık. Mütevazı bir yer oldu ama çok çeşitli bir mekan oldu. Yaklaşık 14-15’e yakın pide çeşidi yapıyoruz. Burada lokantaların hepsinde ailecek gittiğinizde ortaya bir tepsi yaparlar ve bu genelde ızgara olur. Biz bu durumu değiştirip alışılmışın dışında bir şey yapmak istedik ve ortaya pide  yaptık. Yedi sekiz çeşitten oluşan pideleri karışık yapıp müşterilerimize sunduk. Şu ana kadar olumlu tepkiler aldık. 

Van’da biraz daha farklılıklar yapmak için buradayız. Bu süreci de atlatırsak çok daha güzel şeyler olacaktır. Van’da daha önce içerik olarak görmediğimiz bir pide çeşidi yapıyoruz. Pizza gibi , içinde kuşbaşı et , soğansız kıyma, kaşar, sucuk ve kavurma var. Kavurmasını kendimiz yapıyoruz dışarıdan almıyoruz. Bu pide pizza gibi tadı da gayet güzel oluyor. Müşterilerimiz gayet memnun kalıyorlar. Gidenler yanında birkaç kişiyle beraber tekrar geliyorlar. Bunun dışında kavurmalı, kaşarlı pide, kuşbaşılı pide, kaşarlı sucuklu pide, soğansız kıymalı pide , kıymalı yumurtalı pide, kıymalı kaşarlı pide, pastırmalı pide, tavuklu pide, tercih üzeri beyaz peynirli pide, lahmacun, kıymalı ve dönerimiz mevcuttur. 

“HİÇBİR YERDE GÖREMEYECEĞİNİZ HAYDARİ SERVİSİ”

Bunun dışında salatalarımız hep taze oluyor. Sabahtan yapıp akşama kadar beklemiyoruz. Gün içerisinde yedi sekiz defa salata yaptığımız oluyor. Van’da benim görmediğim pidenin yanında Haydari servis ediyoruz. Közlenmiş patlıcandan yapılan içerisine karabiber, ayçiçek yağı, tuz ve sarımsak ile yaptığımız Haydari servis ediyoruz.

İnsanlarımız maalesef işletmenin büyüklüğüne çok önem veriyorlar. Eğer işletme Edremit’te ise çok lüks, büyük ise yemeği çok güzeldir diye nitelendiriliyor. Benim tavsiyem yemekleri tatmadan böyle şeylere karar vermemeleri. Yedikten sonra her şeyin mekan olmadığını anlamış olurlar. İşin ustasından yemek lazım. Buraya İran’dan birçok turist geliyor. 



Tavuk etini de çok sevdiklerini biliyoruz. Daha önceki işletmemizde de gördük ki pideyi de çok sevdiler. Aslında güzel yapıldığı zaman yiyorlar. Gece geç saatlerde bile sipariş verebiliyorlar. Mevkii olarak Van’ın merkezindeyiz, en azından müşterilerin kolaylıkla bulabileceği yerdeyiz. Pide İstanbul olarak; herkesi lezzetlerimiz tatmaları için bekliyoruz."dedi.





Sadece haber amaçlı yapılmıştır. 
uyarılar için
Van Gazetesi iletişim : 05444090328
 




pide istanbul lokanta haber