Van'da bir muhtar görevden alındı, Bir muhtara ise ödül verildi

TAKİP ET

Van'da bir muhtarın esrarengiz gizliliği olay oldu. Koronavirüsü saklayan muhtar görevden alındı. Öte yandan da bir muhtarda ödüllendirildi.

Van Valiliği tarafından gelen açıklamaya göre; Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkileyen koronavirüs ile mücadele aralıksız devam ederken, salgının yayılmaması için yapılan çalışmalara aykırı davrananlar da cezalandırılıyor.  İstanbul’dan 7 Nisan 2020’de gelen ve koronavirüs taşıdığı belirlenen  bir vatandaşın ikamet ettiği Başkale İlçesi Örmetaş mahallesi ilçe hıfzıssıhha kurulu kararıyla karantinaya alınmıştı.  Karantina süreci devam ederken, sağlık ekipleri de mahallede taramalarını sürdürdü. Ancak mahalleye İstanbul’dan gelen başka vatandaşların da olduğu, bu vatandaşların muhtar tarafından mahalledeki karantinanın kaldırılması için saklandığı bilgisi yetkililere ulaştı. Yapılan çalışmalarla İstanbul’dan gelen diğer isimler sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri tarafından tespit edilerek test yapıldı. Yapılan test sonucunda 8 vatandaşın daha koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine Başkale Kaymakamlığı Mahalle Muhtarı Mikail Duman hakkında ‘görevlilere yanıltıcı bilgi vermek ve görevi ihmal‘ soruşturması başlatarak görevden uzaklaştırdı. Öte yandan 4 gün önce İstanbul’dan Van’a gelen ve 4 koronavirüslü hastayı taşıyan otobüsü Van Valiliği’ne bildirerek hastaların Erzincan’dan otobüsten indirilerek tedavi altına alınmasını sağlayan Edremit ilçesi Doğanlar Mahallesi Muhtarı İbrahim Öndil ise Valilik tarafından ödüllendirildi.
Muhtar Öndil’e Valilik tarafından teşekkür belgesi ve hediye verilirken, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, telekonferasla muhtar Öndil’e bağlanarak teşekkür etti. İki olay hakkında açıklama yapan Vali Bilmez, Muhtar Öndil’in bilgi vermesi üzerine mahallenin ölümcül bir salgından korunmuş olduğuna dikkat çekerek, “Tüm muhtarlarımızdan böyle bir duyarlılık bekliyoruz. Muhtarın bilgi verdiği otobüsteki 4 yolcunun dışında Van’a gelen ve evinde karantinaya alınan 3 vatandaşımızın daha testleri pozitif çıktı. Bunların tespit edilip önlenmesi çok önemlidir“ dedi. Diğer taraftan bir muhtarın tedbirlere rağmen görevini ihmal ettiğini belirten Vali Bilmez, “Başkale İlçesi Örmetaş mahallesi muhtarının ihmali mahallede vaka sayısını 9’a çıkardı. Buradaki muhtarımızın ekiplerimize yardımcı olmadığı gibi, yanıltmaya çalıştığını tespit ettik. Bundan dolayı muhtar hakkında soruşturma açıldı ve görevinden uzaklaştırıldı“ dedi.
 

van’da bir muhtar görevden alındı bir muhtara ise ödül verildi van valiliği koronavirüsü van suçları van muhtarları