Van'da bir oda başkan vekili istifa etti

TAKİP ET

Vanhaber, Van  Demirciler  Ve  Tornacılar  Odası  Yönetim Kurulunda  başkan vekili görevinden istifa etti.

Vanhaber, Van  Demirciler  Ve  Tornacılar  Odası  Yönetim Kurulunda  başkan vekili olan sanayi esnafı  olan Berat Akdeniz,  ve  yönetim kurulu  arkadaşları Öztunç Pala,  Ferit  Atırak  düzenlemiş oldukları basın açıklaması ile  istifa  ettiklerini deklare ettiler. 02.04.2018  tarih  02  sayılı  karar ile  başkan vekilliğine  seçilmiştim. Ancak  26.11.2020 tarihinde  almış olduğumuz  karar ve  odaya vermiş olduğumuz  dilekçe  doğrultusunda  seçilmiş olduğumuz  başkan vekilliği  görevden  istifa etmiş bulunmaktayım.

Bu  konuda  kamu oyuna ve  esnaf arkadaşlarıma  açıklama gereği duyduk. Bir  soru üzerine  Berat Akdeniz,  göreve geldiğimiz de  Oda Başkanımız sn. Kenan Akalın,   Tüm  oda üyelerimize  eşit bir yaklaşım  gösterilecek,  sorunları ile  bizzat  tek tek ilgileneceğim  demişti. Tüm esnaf  ve  sanatkarlarımızın  iş gücünü  yükseltebilmek için  gerekli çabayı  harcayacağım demişti. KOSGEB  ve  S.S. Van  esnaf  sanatkarlar kredi  ve  kefalet  kooperatifi de dahil  olmak üzere tüm oda  üyelerimize  en düşük faizle  kredi  verebilecek  kurumlarla  işbirliği  yapılacaktır demişti.

Maalesef buna benzer bir çok  vaatler yerine getirilmedi. Bizler de hem  esnaf arkadaşlarımıza hem de  kamuoyuna karşı  mahcubiyet hissediyorduk. Özellikle pandemi dönemin de mağdur olan esnaflarımızın sorunlarına yeteri kadar  çözüm bulunulmadı. Biz  arzu  ederdik,  bu süreçte  ilimiz de bulunan kurum müdürlükleri ile  karşılıklı  istişareler sonucu esnafların ödemiş oldukları vergiler,  su ve elektrik borçları konusunda ödeme konusunda  esneklik sağlayabilirdi... Bir soru üzerine basın açıklaması yapan Berat Akdeniz,  sanayi sitesinde var olan sorunların başında banka şubeleri ve  ATM cihazlarının eksikliği esnafları hep zor durumda bıraktı.

Kurumlar arasında yeteri kadar  iletişim sağlanmadı. Mesela sağlık konusunda hastaneler ile işbirliği yapılıp emekçi esnaflara  indirimli olarak  sağlık hizmetlerinden yeteri kadar fayda sağlanmadı. Allah nasip ederse  bundan sonra her zaman şahsım ve arkadaşlarım adına söz veriyorum esnaflarımızın acı ve tatlı günlerin de yanında olacağız dedi. Gönül isterdi ki başka kurulacak yeni  kooperatif sanayilerine değil de mevcut da  bulunan S.S. Van  kooperatif esnafının sorunları ile daha çok ilgilenilmiş  olunsaydı...

Bu zorlu süreçlerde umudumuz esnafımız  rahat bir nefes alsın,  evine ekmek götürsün bir refaha ulaşsın. Ülkemiz de pandemi sürecini atlamış olsun. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Kamu oyuna saygı ile arz ediyoruz.

HABER: HABERAHVAN - SÜLEYMAN ÇELEBİ


 

berat akdeniz van vanhaber van gazetesi