Van'da bir okulda veli isyan etti - Öğrencilerimiz perişan

TAKİP ET

Van ilinde öğrencilerin sıkıntılarını anlatan veliler, okul bahçesinde yapılan inşaat kalabalığını ve okul taşıtlarının yolları kapatmasından dolayı geçiş güzergahlarının olmaması hakkında yetkililerden yardım talebinde bulunuldu.

Van’ın ipekyolu ilçesinde bulunan Hüşrev Paşa İlkokulu velileri, okul bahçesinde devam eden inşaat çalışmaları ve artan kalabalık nedeniyle çocuklarını almakta zorlandıklarını dile getirildi.
 
“BİR YANDAN İNŞAAT, ÖTE YANDAN SERVİSLERİN YOLLARI KAPATMASI”

İddiaya göre; Van ilinde bulunan merkezi okulda yapılan inşaatın öğrencileri rahatsız ettiğini, spor aktivitelerinin yapılmadığını, servislerin okulun yolunu kapattığını ve öğrencilerin eğitimleri etkilendiğini Van Haber Gazetesine ulaşarak anlatan birkaç velinin açıklamasında:" Van'ın İpekyolu ilçesinde yer alan Hüşrev Paşa İlkokulu velileri olarak, okulda yaşadığımız sorunları ve bu sorunların çözülmesi için yapmış olduğumuz talepleri kamuoyuna iletmek istiyoruz. Okul bahçesinde devam eden inşaat çalışmaları ve artan kalabalık nedeniyle çocuklarımızı almakta zorlandığımızı belirtmek isteriz. Bu sorun bir yıldan fazla bir süredir devam etmektedir ve çocuklarımızın güvenliği ve rahatlığı tehlikeye atılmaktadır. Özellikle okul bahçesine giren okul taşıtları ve servis araçlarının yolu kapatması, çocuklarımızı almak için geldiğimizde büyük güçlükler yaşamamıza neden oluyor. Çocuklarımız ne teneffüs ne de beden eğitim dersleri yapamıyorlar. Bu durum kabul edilemez.

Ayrıca okul servislerinin yol ve sokak kapanmalarına neden olduğu da bir başka sıkıntımızdır. Bahçenin yetersiz olması, velilerin çocuklarını almak için oluşan kalabalıkla başa çıkmakta zorlanmalarına sebep oluyor. Biz veliler olarak, çocuklarımızın güvenliği ve rahatlığı için bir an önce çözüm bulunmasını talep ediyoruz. Okul bahçesindeki inşaat çalışmalarının bir an önce tamamlanması ve okulun daha iyi bir eğitim ortamına kavuşması gerekmektedir. Ayrıca okul servislerinin trafiği aksatmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Okul yönetimi ve ilgili makamlardan bu sorunları çözüme kavuşturmalarını bekliyoruz. Çocuklarımızın eğitimine engel olan bu sorunların bir an önce sona ermesini umut ediyoruz. Vanda Hüşrev Paşa İlkokulu velileri olarak, bu sorunun çözümü için yetkililerden acil adımlar atılmasını bekliyoruz. Kamuoyunu bu sorunlarımıza duyarlı olmaya davet ediyor ve çocuklarımızın daha iyi bir eğitim ortamında yetişmelerini temenni ediyoruz. Öğrencilerimiz bu konuda perişan. Yetkililerden bu konuya el atmalarını talep ediyoruz.”denildi.

Van Gazetesi – Van Haber – vanhaber – van haberleri

Van Veli van haber