VAN'DA BU AKADEMİ, KADINLARA İŞ FIRSATI SUNUYOR

TAKİP ET

Van Kariyer Güzellik Eğitim Akademisi kurucusu Ayhan Vural ve işletme müdürü Türkan Yaşar Van Haber Gazetesi'ne konuk olarak merak edilen sorulara yanıt verdi. 

VAN – (ÖZEL), Van ilinde binlerce kişinin iş bulmasına yardımcı olan eğitim akademileri gün geçtikçe farklı alanlarda da hizmet vermeye başlıyor.

VURAL“VAN’DA BİR İLK! PROTEZ TIRNAK VE EĞİTİM SERTİFİKALARI”
Van Kariyer Güzellik Eğitim Akademisi kurucusu Ayhan Vural,"2016'da Van'da meslek alanında, meslek edindirme kursları adı altında bir eğitim kurumu kurduk.

Bunun dışında Van'da olmayan güzellik sektöründe insanlarımızın bu alandaki istihdamını şehir dışına attığı için biz de 2021 yılında Van'da, Güzellik Eğitim Akademisini kurduk.  Şu an için mesleki kurslarımızda; kalıcı makyaj, güzellik uzmanlığı, profesyonel makyaj, ipek kirpik, kirpik lifting, protez tırnak ve bay bayan kuaförlük alanında meslek edindirmeye devam ediyoruz.

Birçok alanda mesleki kurslarımız devam ediyor. İstihdam alanında, meslek alanında belgelendirme yaptığımız kursiyerlerimize iş imkanı sağlıyoruz ve bu alanda kadınların başarısı için bir nebze de olsa hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz. Meslek edinmek isteyen tüm kadınları Akademimize bekliyoruz.” Dedi.

YAŞAR,“KENDİMİ ÇOK ŞANSLI BULUYORUM”
Van Kariyer Güzellik Eğitim Akademisi Müdürü Türkan Yaşar, "Van Kariyer Güzellik Eğitim Akademisi'nde olduğum için kendimi çok şanslı buluyorum. Burada hem güzellik eğitimi hem de usta öğretici olarak eğitimleri ayrıca veriyoruz. Kadın girişimcilere yardımcı olmak, onların hayatına dokunmak ve bir iş kapısı olmak bizi çok mutlu ediyor. Güzellik mesleğini seçmeleri bizim açımızdan da son derece olumlu bir gelişme çünkü kadınlar olarak kendimizi bakımlı, güzel ve özel hissetmeyi seviyoruz. Şu anda güzellik sektöründe büyük bir talep var ve bu alanda kendilerini yetiştiren kişilerin mutlu olmaları bizleri de mutlu ediyor. Bu alanda elimizden geldiğince destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Güzellik eğitimi akademisini herkesin meslek edinmesi gerektiğini düşünüyorum, özellikle kadınlar için bu alan bir fırsat sunabilir." şeklinde konuştu.

YAŞAR,“İLERLEMEK İÇİN KENDİMİ MOTİVE ETTİM”
"Yaşadığımız tüm deneyimler, ne kadar güçlü olduğumuzu ve ayakta durmamız gerektiğini gösteriyor. Bu alana girdiğimde her zaman daha iyi olabilmek, daha fazla ilerlemek için kendimi motive ettim. Hedeflerim hala bitmedi, en iyisi için çaba göstermeye devam ediyorum." dedi.

YAŞAR,“BU SADECE LÜKS DEĞİL, BİR İHTİYAÇTIR”
"Her kadının öncelikle kendini sevmesi ve kendine iyi bakması gerektiğine inanıyorum. Dışarıdan güzel görünmek yerine, kendimizi güzel hissetmek ve sevmek daha önemli. Eğer kendimizi sevmezsek, başkalarının bizi sevmesi zor olur. Bu nedenle bakım rutinlerini kendi cildimizin temel ihtiyacı olarak görmeliyiz. Midemizin açlık hissettiğinde yemek yememiz gibi, cildimizin bakıma ihtiyacı var. Bu yüzden danışanlarımıza her ay düzenli bakım yapmayı öneriyoruz. Bu sadece lüks değil, bir ihtiyaçtır. Ne kadar bakımlı ve kendimize özen gösterirsek, kendimizi ne kadar iyi hissedersek, cildimize ne kadar iyi bakarsak, bu bizim için o kadar iyi olur." şeklinde ekledi.

Haber : Van Haber Gazetesi – Tubittum News – Van Gazetesi – Van Sokak Haberleri
Röportaj: Hikmetullah Yetkin – Eyşan Yetkin
Editör ve Tasarım: Sevda Yetkin
Fotoğraf ve kurgu: Eyşan Yetkin – Sevda Yetkin
20230902 –
Van Haber - vanhaber - van haberleri


 

Van vanhaber van haberleri Ayhan Vural Türkan Yaşar güzellik kadın kariyer