Van'da bu bina neden yıkılmıyor? - İhale için mi? Yoksa satıldı mı?

TAKİP ET

Van İpekyolu ilçesine bağlı Şerefiye mahallesi Hastane 2 Caddesinde bulunan Belediye İş Merkezi ağır hasarlı ve Van halkı için büyük tehlike saçıyor...

Van'da kıza zaman önce belediyeler tarafından açıklanan kentsel dönüşüm projesine bunun da eklenmesi Van halkı için büyük önem taşımaktadır. O alanda işletmeleri olan vatandaşların tedirgin oldukları ve binanın üst katı kullanılmaz halde olduğunu belirten vatandaşlar, " Bizler burada çok korkuyoruz. Bazı binalar yıkılırken, bu binanın da yıkılmasını yetkililerden istiyoruz."dedi.

Bunun yanı sıra, daha öncesinde AFAD müdürünün bazı gazetecilerin sayfalarında bulunan demeçte, " Bu tarz binaların yıkılmasını bizlerde istiyoruz. Bu tip durumları yetkili yerlere daha önce bildirdiklerini ifade etmişti.

Van'ın kalkınması için ve daha iyi gelişmesi için Van'da görev yapan fiziki ve beşeri coğrafya hocalarına sorduğumuz soruların cevabı Van Gazetesi ailesine böyle aktarıldı: "Van büyükşehir belediyesine bağlı Van Belediye iş merkezinin Van için büyük tehlike olduğunu ve bu tehlikeli alanın yıkılarak, başka projeler değerlendirilmesi ön görülmektedir. Bu tarz yerlerin yıkımlarını gerçekleştirmesi Van için daha iyi olacaktır. Bir gerçek var ki Van'da çarpık kentleşme mevcut. Bu çarpık kentleşmede ille kentsel dönüşüm projesi uygulanmalıdır. Bunun yanı sıra kurumlara bağlı ağır hasarlı ve metruk binalarında yıkılması daha öncelikli olmalıdır." denildi.
 
Bu tarz binaların satıldığı için mi yıkılmadığını? Ya da daha ihaleye verilmediği için mi yıkılmadığını? Veya başkasına ait olduğu için mi yıkılmadığını? Yetkililere sormak isteriz.

 
VAN GAZETESİ - 0544 409 0328
Haber: Hikmetullah Yetkin
 
 
 



vanda bu bina neden yıkılmıyor? İhale için mi? yoksa satıldı mı? vanda yıkılmaya yüz tutmuş binalar tehlike saçıyor... satıldığı için mi yıkılmadığını? başkasına ait olduğu için mi yıkılmadığını afad van van metruk bina vanda yıkılacak bina