Belediye Van'da O esnaflara Ceza Yağdırdı

TAKİP ET

Van ilinde Ramazan ayında fırsatçılık yapanlara ve kurallara uymayanlara Van Büyükşehir Belediyesi, cezai işlem uyguladı.

Van ili merkezinde ve ilçelerinde zabıta ekipleri sık sık denetimler yaparak, vatandaşın sağlığına önem gösterdi. Van Büyükşehir belediyesi zabıta ekipleri kurallara uymayan fırınların üretim ve satış noktalarında denetim yaparak cezai işlem uyguladı. Van Haber Gazetesi olarak bu konuda gramajını eksik ve hijyensiz üretim yapan firmaların denetlenmesi için uzun uzun haber yazmıştık. Halkın en büyük sorunlarından biri ise; verilen gramajın aynı olmamasıdır. Bu noktada Van Büyükşehir belediyesi Van’da bulunan birkaç fırını denetleyerek gerekli işlemler yaptı.


Van Büyükşehir Belediyesi basın birimi tarafından gönderilen yazılı habere göre;” Ramazan ayı nedeniyle kent genelindeki fırınların üretim ve satış noktalarında denetim yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle denetimlerini artırdı. Bu kapsamda gıda mühendisleri eşliğinde kentte faaliyet yürüten fırınlara yönelik gerçekleştirilen denetimlerde ramazan pidesi ve ekmek gramajları kontrol edilerek, eldiven, bone kullanımı ve üretimde kullanılan mamullerin son kullanma tarihleri incelendi. 

Halk sağlığını korumaya yönelik gerçekleştirilen denetimlerde zabıta ekipleri, yönetmeliklere uygun davranmayan ve hijyen kurallarına uymayan fırınlara cezai işlem uyguladı.”denildi.


Van Gazetesi , Van Haber
 

Van Bütüksehir Belediyesi Van Haber Van Haber Fırın Ramazan ayı Zabıta