Van'da bu mahallede park yok, çocuklar tehlikede...

TAKİP ET

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Şabaniye Mahallesi Eski Edremit Yunus Emre 3. Sokakta ikametgâh eden Mecit Barış adlı vatandaşımız, mahallede olan birçok problemden dolayı isyan etti. 

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Şabaniye Mahallesi Eski Edremit Yunus Emre 3. Sokakta ikametgâh eden Mecit Barış;"21. Yüzyıldayız hala çocuklarımızın oynayacağı mahalle sakinlerinin vakit geçireceği yeşil bir alan yok.”Dedi. 


“21.YÜZYILDAYIZ HALA ÇOCUKLARIMIZN OYNAYACAĞI BİR PARK YOK!”

Mecit Barış; “Otuz yıla aşkındır, bu mahallede oturuyorum. Mahallemizin en büyük eksiği bir çocuk parkının olamamasıdır. 21.Yüzyıldayız. Hala çocuklarımızın oynayacağı,  mahalle sakinlerinin vakit geçireceği, yeşil bir alan maalesef yok. Çocuklarımız hala caddelerde, sokaklarda oyunlar oynuyor... Böyle olması da başlı başına başka soruna neden oluyor. Bu durum, biz aileleri tedirgin ediyor. Mahallemiz, araçların gelip geçtiği bir caddedir.
Tüm mahalle sakinleri bu durumdan oldukça muzdarip. Bu sorundan çok şikâyetçiyiz, yetkililerin bir el atmasını rica ediyoruz. Bu tür taleplerimiz defalarca muhtar aracılığıyla belediyeye iletildi. Fakat herhangi bir çalışma yapılmadı. Açıkçası; şu an muhtarımızdan da pek ses, seda çıkmıyor. Maalesef muhtarımızda belediye gibi sessiz kaldı. Geçen sene doğalgaz için kazılan yol hala olduğu gibi duruyor.

GÖSTERMELİK TELEFON DİREĞİ DİKİP, GİTTİLER...

Düzenleme için herhangi bir çalışma söz konusu olmadı. Mahallemizde yani eski Edremit bölgesinde daha internet alt yapısı bile yok. Şahsi olarak defalarca Türk Telekom’a başvuru yaptım. Sekiz dokuz ay önce gelip göstermelik olarak, telefon direği dikip gittiler. Bir daha da kendilerini göremedik. Eski Edremit sakinleri adına bu tür isteklerimizin yapılmasını sizin aracılığınız ile muhtardan, belediyeden ve Türk Telekom’dan talep ediyoruz.”dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER
ROPÖRTAJ: SUZAN ÖNER
SES ÇÖZÜM: SEVDA UZUNYOL
EDİTÖR: HİKMETULLAH YETKİN
SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ: RABİA YETKİN
SOSYAL MEDYA: BURAK GÜLEŞÇE
HABER PAYLAŞIM: EYŞAN YETKİN
HABER HATTI: 0544 409 03 28
 

mecit barış van haber edremit