VAN'DA BU MEYVELERE ve SEBZELERE DİKKAT!

TAKİP ET

VAN HABER – VAN GAZETESİ - Van'da havaların soğumasıyla hemen hemen her meyvenin ve sebzenin önümüze sermeleri ve bu meyvelerin sebzelerin sağlık derecesinin neler olduğunu dilerseniz beraber bakalım?

VAN HABER – VAN GAZETESİ - Van’da havaların soğumasıyla hemen hemen her meyvenin ve sebzenin önümüze sermeleri ve bu meyvelerin sebzelerin sağlık derecesinin neler olduğunu dilerseniz beraber bakalım?

Kış aylarında tüketilecek meyve ve sebzeler ise;

Havuç, kereviz, brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, şalgam, soğan, karnabahar, turp, havuç, lahana, bal kabağı; meyveleri ise, elma, ayva, nar ve armut ve birçok besin maddelerini tüketmek sağlık açısında daha iyi olduğunu ve aldığımız ilaçların yerine geçtiğini belirtmek istiyoruz.

Kış aylarında tüketilmeyecek meyve ve sebzelerin bir kaçını sırlamak gerekirse;

Kiraz, Çilek, Salatalık, Domates, Maydanoz, Biber, Patlıcan, Dolma biber, Karpuz, Kavun ve birçok tüketilmeyen meyveler ve sebzeler vardır. Araştırmalara göre; içerisine konulan bir madde ile her mevsim tüketilmesi haline gelmiştir. Bu madde meyve ve sebzelerin erken olgunlaşması ve o olgunlaşmada içerisinde bulunan hastalıkların insanlara bulaştığı tespit edilmiştir. Bizlerde elimizden geldikçe bunları tüketmemeye gayret gösterelim.

Peki, kış aylarında yaz ürünlerini nasıl tüketiriz?

Eski geleneklerden gelen bir yöntemi söylemek isteriz. Yaz aylarında tüketilecek sebze ve meyvelerinin kompostosunu yaparak serin yerde muhafaza edecek şekilde tüketmek, Meyveleri kurutarak ya da derin dondurucularda saklayarak muhafaza edebiliriz. Bu yöntem sizler için daha yararlı olacaktır.
Sizlere saatlerce bu konuları anlatmak isterim. Velâkin bu konulardan ziyade her mevsimin kendine has besin maddeleri bulunmaktadır. Bu besin maddelerini tüketmeniz dahilinde daha sağlıklı olacağınızı umut ediyoruz. 

Lütfen, GDO ( Genetiği Bozulmuş Ürenler) almayalım. Elimizden geldikçe doğal ürünler alarak, sağlığımızı koruyalım. Ürün aldığımızda taze olup olmadığına bakalım. 

Bu yazımızı sayfalarınızda paylaşmanız ve alt bölümde yer alan yorum kısmına düşüncelerinizi bırakmanız bizleri mutlu edecektir. Teşekkür ederiz.

VAN GAZETESİ/ ÖZEL ARAŞTIRMA
HABER: HİKMETULLAH YETKİN
05444090328

ETRİKOD

Mevsiminde yenilmeyen meyveler hormonlu mu? Bu meyveler yenildiğinde ne gibi hastalıklara neden olur? Van’da en çok yenilen meyveler nelerdir? Van’da meyve ve sebze alımında nelere dikkat edilmelidir?

Van gazetesi, vangazetesi, van haber, vanhaber, vanhaberleri,van meyveleri, van sebzeleri,van sağlığı, vanda sağlık, vanda dikkat, van haber kanalı,
 

van’da bu meyvelere ve sebzelere dİkkat! mevsiminde yenilmeyen meyveler hormonlu mu? bu meyveler yenildiğinde ne gibi hastalıklara neden olur? van’da en çok yenilen meyveler nelerdir? van’da meyve ve sebze alımında nelere dikkat edilmelidir? van gazetesi