Van'da böyle bir muhtar adayı görülmedi 30 proje

TAKİP ET

Van İpekyolu ilçesi Vali Mithatbey mahallesi muhtar adayı "40 yıllık mahalleli bu mahalleye Ayten Toplaoğlu eli değmeli"dedi, Van Haber'de gündem oldu.

Vali Mithatbey mahallesi muhtar adayı ve Topaloğlu Gayrimenkul işletme sahibi Ayten Toplaoğlu, Van Haber Gazetesi'ne konuk olarak açıklamada bulundu.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER

Topaloğlu, "Uzun süredir emlakçılık hizmeti veriyorum. Vali Mithat Bey mahallesi, büyüdüğüm ve bildiğim bir mahalledir. Muhtar adayı olmamın en büyük sebeplerden biri ise; mahallede bulunan eksiklerdir. Van'ın en iyi mahallelerinden biri olmasına rağmen bazı eksiklikler giderilmemiş ve bu durumdan dolayı aday oldum. En ücra mahallelere bakıldığında birçok sıkıntıları giderilmiştir. Vali Mithat Bey Mahallesi merkez mahallesi olmasına rağmen birçok sıkıntı ile karşı karşıya olduğunu görmekteyiz. Van ilinde muhtar olmak çalışmanın bir parçasıdır.

Kadın muhtar olarak "40 yıllık mahalleli bu mahalleye Ayten Toplaoğlu eli değmeli" sloganıyla farklılık getireceğime inanıyorum. Kadınların çoğunlukta olduğu bir mahalle olduğu için tüm sorunları birebir araştırarak, çözüme kavuşturmak için var gücümle çalışacağım. Sosyal yardımlar ve birçok projelerimizle mahalle halkımıza hizmet edeceğim. Bir kadın olarak; daha büyük hizmetler sunacağız. Her gittiğimiz kapıda güzel karşılanıyoruz. Bu da bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Umarız, Vali Mithatbey Mahallesi sakinleri, bizlere oy vererek hizmetlerimize biran önce başlarız.

Kadın muhtar olarak; çok daha iyi problemlere çözüm getireceğimi, mahalleye huzur getireceğimi daha güzel işler yapılacağımı biliyorum. Muhtar olduğumda baya bir problem çözüleceğine inanıyorum. Van'ın en büyük mahallelerden biri olan Vali Mithatbey mahallesinde ikamet eden güzel yürekli halkımın oylarına talibim. Gelin beraber, mahallemizi güzelleştirelim. Birlikte daha güzel bir mahalle inşa edelim."deyerek konuşmalarına projeleriyle devam etti.

VALİ MİTHATBEY MAHALLESİ MUHTAR ADAYININ MADDE MADDE PROJELERİ

"1. Sokak ve caddelerin estetik güzelliğine önem vermek için peyzaj düzenlemeleri ve sanatsal dokunuşlar planlamak.

2. Sokak lambalarına estetik görünüm kazandırmak ve kaldırımlardan kaldırmak, modern aydınlatma çözümleri ile şehir görüntüsünü iyileştirmek.

3. Düzensiz park sorununu çözmek için yeni düzenlemeler ve park alanları oluşturmak.

4. Okul önlerindeki kaldırım ve yolları çocuklar için daha güvenli hale getirmek için tasarım değişiklikleri yapmak.

5. Mahalle genelinde temizlik ve çöp sorunlarını çözmek için düzenli temizlik kampanyaları ve atık yönetim sistemleri kurmak.

6. Trafik kazalarını önlemek için trafik ışıklarını gözden geçirip güvenliği artırmak.

7. Akköprü parkını etkinlik ve organizasyonlarla canlı ve eğlence merkezi haline getirerek mahallelinin kullanımına uygun hale getirmek.

8. Akköprü parkında haftalık kadın el emeği pazarı düzenlemek.

9. Yaz şenlikleri kapsamında Akköprü parkında konserler düzenlemek.

10. Akköprü parkında hafta sonları çocuk etkinlikleri düzenlemek.

11. Muhtarlığı konteynerdan çıkarıp modern muhtarlık binaları kurmak.

12. Muhtarlık binalarında aile destek eğitim birimleri oluşturmak.

13. Bayanlar için spor ve egzersiz alanları açmak.

14. Erkekler için ücretsiz halı saha yapmak.

15. Mahalle toplantı buluşma evi inşa etmek.

16. Erkek ve bayanlar için ayrı gün ve türkü geceleri düzenleyerek mahalle sakinlerinin birlik ve beraberliğini sağlamak.

17. Tur şirketleri ile yurt içi seyahatler düzenlemek.

18. Van'ın turistik yerlerine piknik organizasyonları yapmak.

19. Sosyal yardımlaşma desteklerini tek kalemde toplamak.

20. Dağınık verilen destekleri kaldırıp yardıma ihtiyaç duyulan hanelere enflasyon oranında parasal destek sağlamak.

21. Düşük rakamlarla verilen yardım miktarını en az 5 bin TL yapmak.

22. Sosyal yardımlaşma kurumunu muhtarlıklara bağlı bir kurum haline getirerek gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit etmek.

23. Gereksiz mülkiyet ve gelir getirmeyen mallardan dolayı yardıma muhtaç olan gerçek düşkün durumdaki mahalle sakinlerine yardımcı olmak.

24. Valimithat Bey Mahallesi grubu oluşturarak mahalledeki sorunları paylaşmak ve çözüm bulmak.

25. Vali Mithat Bey Mahallesi aile grubu kurarak taziyeler, düğünler, sevinç ve hüzünleri birbirleriyle paylaşmak.

26. Eğitim alanında çocukların okullarında temizlik, düzen, hijyen ve güvenliği sağlamak için gerekli araç ve gereçleri temin etmek.

27. Milli Eğitim Bakanlığı ile iletişime geçip merkezi okullardaki sınıf mevcudunun düşürülmesi için ek sınıflar açtırmak.

28. Okullarda kursa kalma sistemini geri getirerek öğrencilerin düzeyini eşitlemek.

29. Mahalleye ait olan Rus pazarının turistik bir görünüme kavuşturularak Akköprü parkında tekrar inşa edilmesini sağlamak.

30. Beşyol merkezinin tam ortasına inşa edilmiş Rus pazarının yerini Beşyol meydanı olarak düzenleyip gösteri sanat etkinlikleri ve toplantı meydanı olarak kullanmak."dedi.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Van Haberleri - Keşfet - Google Keşfet 

Van Muhtar Aday vanhaber Mahallesi