Van'da bulunan 8 inşaata büyük ceza - Denetimler sıkılaştırıldı

TAKİP ET

Van haber - Van ipekyolu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri kurallara uymayan inşaat sahiplerine cezai işlem uygulandığı belirtildi.

VAN GAZETESİ - HABER  - Van İpekyolu belediyesi tarafından gönderilen açıklamaya göre; "Van'da bulunan yapımı tamamlanmayan inşaatları denetleyen Van ipekyolu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlükleri tarafında bazı inşaat yetkililerine cezai işlem uyguladı.

2020 yılı içerisinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce verilen yapı ruhsatlarının kazı çalışması aşamasından itibaren inşaat sahipleri iş güvenlikleri konusunda uyarılmıştı, uyarılara uymayan 8 yapı ile ilgili 3194 Sayılı İmar Kanunu gereğince cezai işlem uygulandığı belirtildi.
 
Kuralları uygulamanın yanı sıra, iyileştirici ve önleyici bir anlayışı esas alan İpekyolu Belediyesi yapılan çalışmalarda, iş sağlığı ve güvenliği, uyulması gereken bir mecburiyetten ziyade, çalışanların ve vatandaşların sağlığını, güvenliğini destekleyen, önleyen, kaliteyi artıran bir araç olarak değerlendiriliyor.
Bu anlayış ve hedefle, belediyemiz Yapı Kontrol Müdürlüğü ilçe sınırlarında faaliyet gösteren inşaat alanlarını denetleyerek alınması gereken önlemler ve uyulması gereken kurallar için inşaat sahipleri ile çalışanlara uyarı ve bilgilendirmelerde bulundu.

Yapı Kontrol Müdürü Veysel ilikçi, “İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla müdürlük olarak iş sağlığı ve güvenliği konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda ki hassasiyetimiz ilerleyen zamanlarda da kararlılıkla devam edecek” dedi.
 
VAN GAZETESİ HABER MERKEZİ - 0544 409 0328 - van haber
 

ipekyolu imar van haber van haberleri van son dakika van haber belediye denetim