Van'da bulunan belediyelerin Anket sonucu belli oldu

TAKİP ET

Van Gazetesi tarafından 17 Nisan 2020 Cuma günü saat: 14,30'da başlatmış olduğu 'Van'da en iyi ÇALIŞAN belediye hangisidir?' adlı anket 24.04.2020 tarihinde saat: 24.00'da son buldu.

Van Gazetesi tarafından 17 Nisan 2020 Cuma günü saat: 14,30’da başlatmış olduğu ‘Van'da en iyi ÇALIŞAN belediye hangisidir?’ adlı anket 24.04.2020 tarihinde saat: 24.00’da son buldu.
 
Anket sonucu ise;

Van için hemen hemen tüm belediyeler emek vermektedir. Tabi bu emekleri Van halkına sunduğumuzda Van’da kaç kişi bu belediyelere oy verdiği ve bu oylarında neticesinde belediyelerin neler yapması gerektiğini de göz ardı etmemek gerekir. Anket oylamasına toplamda binlerce kişi oy kullandı. Bu oylamada birinci olan Tuşba Belediyesi, İkinci olan Çaldıran Belediyesi, Üçüncü olan Muradiye belediyesi yerini aldı. Bunun yanı sıra hiç biri oylaması ise, dördüncü oldu.
 
Birinci olan belediyemizi tanıyalım.

TUŞBA BELEDİYESİ – VAN’DA BİRİNCİ SEÇİLDİ

Belediye başkanı Salih Akman, Salih Akman, 1956 Tuşba ilçesi'nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini tamamlayarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde uzun yıllar yöneticilik yaptı. Emekliliğin ardından ticarete uğraştı. 2011 yılında AK Parti yönetimine girerek Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini ifa etti. İleri derecede Almanca bilen Akman, evli 6 çocuk babasıdır. Salih Akman, 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti Van Tuşba Belediye Başkanı oldu. Van’da son zamanlarda yapılan hizmetlerin ne derecede etkin olduğunu ve bu memlekette her ne kadar da göz ardı edilse de hizmet verdiğini halkın oylarıyla kanıtlandı. Tuşba belediyesi yapılan anket oylamasında  %37,2 ile birinci oldu.
 
ÇALDIRAN BELEDİYESİ - VAN’DA İKİNCİ SEÇİLDİ

Mevcut belediye başkanı Şefik Ensari, 1973 yılında Çaldıran İlçesi’nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Çaldrıran'da tamamladı. Diyanet Vakfı Çaldıran Şube Sekreterliği, Çaldıran Jeotermal A.Ş. kurucu başkanlığı, Çaldıran One Lake Tekstil Fabrikası kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır. Ensari, evli olup 4 çocuk babasıdır. 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti Van Çaldıran Belediye Başkanı oldu. Van’da yoğun emekler vermesine rağmen bütçenin zorlu geçmesi ve elinden geldikçe Van için hizmet eden Çaldıran Belediyesi yapılan anket sonucunda %28,2 ile ikinci oldu.
 
MURADİYE BELEDİYESİ - VAN’DA ÜÇÜNCÜ SEÇİLDİ

Belediye başkan vekili Erkan Savar, Maliye Bakanlığı Milli Emlak uzman yardımcısı ve vergi müfettişliği görevlerinde bulunduktan sonra 2009 yılında yapılan Kaymakamlık sınavını kazanarak mesleğe intisap etmiştir. ... Cumhurbaşkanlığının 07.08.2019 tarihli atama kararı ile Kaymakamımız Sayın Erkan SAVAR 25.08.2019 tarihinde İlçemizdeki görevine başlamıştır. Kısa zaman içerisinde Muradiye Belediyesi’nin bütçe noktasında yatırımlar az olsa da Van için hizmet etmeye devam eden çalışkan ve proje kapsamında daima yenilikçi bir belediyedir. Yapılan anket sonucuna göre %17’lik oy alarak Van’da üçüncü sırada yerini almayı başardı.
 

Van Gazetesi İmtiyaz sahibi Hikmetullah Yetkin anket sonucuna göre açıklamada bulundu.
  Yetkin, “Van’da her belediye’de ayrı emek vermektedir. Kim olursa olsun. Ne olursa olsun Van için emek harcıyorsa her zaman yanında olacağız. Yapmış olduğumuz ankette herhangi bir değişim yapılması söz konusu olmamıştır. Anket bitimine kadar video yayını yapılarak kaydedilmiştir. Bunun yanı sıra ankette bulunan tüm belediyelerde Van için hizmet vermektedir. Tabi bu var ki halkın gözü ile görmek daha makbul olmuştur. Anketimizde hiçbiri işaretini bırakmamızın nedeni ise; Van’daki belediyelerin memnuniyeti ne derecededir. Bu yaptığımızda önce şüpheyle yaklaştık. Daha sonra halkın oylamaları artınca Van için çaba sarf eden belediyelerinde gözle pek görünmek istenmezse de görünmüş olduğunu fark ettik. Kazanan ve kazanmayan tüm belediyelerimize teşekkür ederiz. Oylamaya katılan her kesede teşekkür ederiz. Bu oylama Van için çok önemliydi ve herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.”dedi.  

VAN’DA İLK ÜÇE GİREN BELEDİYELERİ KUTLARIZ.
 
VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER – 0544 409 0328

Arge: Nuray Kaçmaz
Haber. Sevda Yetkin
Tasarım: Tahir Çiçek
Yayın: Eyşan Yetkin
Anket sitem: Özkan Aydın
Anket Tanıtım. Van Gazetesi
Yazı inceleme: İslam Kanat
 

vanda en iyi çalışan belediyeler olarak seçildiler van’da bulunan belediyelerin anket sonucu belli oldu van belediye anketi salih akman şefik ensari vanın seçkinleri arasına girdiler erkan savar muradiye beediyesi tuşba belediyesi çalıdıran belediyesi van