Van'da büyük deprem bekleniliyor, Van ilini uyardı

TAKİP ET

Son dakika Vanhaber! Van ilinde yakın zamanda yaşanan 4.9 büyüklüğünde olan deprem ardından açıklamalar geldi.

İddiaya göre; Van ilinde çok büyük deprem kapıda olduğu bildirildi.

Deprem ve fay hatları üzerine araştırma yapan Sinan Bozkurt WahatsApp Van haber, Van Gazetesi Haber hattına iletişimde Van ilinde büyük deprem olacağını bildirdi.

Sinan Bozkurt, "8 Kasım 2021 Konya Meram depremi ile başlayan deprem başlangıcı Malatya, Düzce, Erzurum, Köprüköy depremi ile birlikte arkasından gelen 4 ve 5 büyüklüğüne yakın deprem hareketi Türkiye'nin bir noktasında 7 üzeri depremin olacağının işaretini verdi. 

Özellikle bu hareketlilik ten sonra Van Gölü ve çevresinde başlayan genelde bir deprem olamadan önce başlayan baskılama depremler başladı. 

2011 yılında olan 7.2'lik depremden sonra hareketliliğin durmaması 2020 yılında benim nokta olarak verdiğim Başkale İran sınır depremi sonrası, Arap levhasının baskısı Van ve çevresini gererken burada bulunan fay hatlarını da ciddi stres bindirdi. 

Son olan depremler Erciş, Özalp, Saray ilçeleri hizasında yıkıcı bir depremin hazırlığı olduğunu ortaya çıkardı. Van Gölü içerisinde olan depremler sadece tektonik depremler değil, bunun farklı bir nedeni daha var. Van Gölü içerisinde hareketliliğin uzun zaman devam edeceğini gösteriyor. Van ve çevresi yıkıcı bir depreme hazır olması tedbir alması gerekir. Van da olacak yıkıcı deprem den sonra Van çevresinde belli dönemlerde yıkıcı depremler olacak..."dedi.

Van Gazetesi - Özel haber
 

deprem haber