Van'da buzlanma - Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar - Çığ Tehlikesine Dikkat! Detaylar Van Haber'de

TAKİP ET

Van Haber - Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamaya göre; Van'da buzlanma - Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar - Çığ Tehlikesine Dikkat! ve Doğu Anadolu'nun Güneydoğusunda Beklenen Kuvvetli Rüzgarlara Dikkat!

Van Gazetesi - VanHaber/ Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre; Van'da Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Çatı Uçması - Çığ Tehlikesi uyarısı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada;
Bugün(17.01.2021) akşam saatlerinden itibaren, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ( Hakkari, Şırnak, Van, Ağrı, Muş, Bitlis ) güney ve güneybatı yönlerinden fırtına (40-70 km/saat) ve yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel dik yamaçlarda çığ riski, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Rüzgar Hızı Sınıflandırması

Kuvvetli Rüzgar
10,8-17,1 m/sec ~ 22-33 knot ~ 39-61 km/saat

Fırtına
17,2-20,7 m/sec ~ 34-40 knot ~ 62-74 km/saat

Kuvvetli Fırtına
20,8-24,4 m/sec ~ 41-47 knot ~ 75-88 km/saat

Tam Fırtına
24,5–28,4 m/sec ~ 48-55 knot ~ 89-102 km/saat"denildi.

KAR YAĞIŞINA DİKKAT!

Doğu Anadolu'da beklenen kar yağışlarının Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğusunun yükseklerinde, Erzurum'un batısı ve Van'ın güneyinde yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde kar yağışı, buzlanma ve don olayı ile yüksek kesimlerde çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."denildi.

VAN SOKAK HABER

van van çığ van fırına van kar van hava durumu van haber van gazetesi haber